Сьогодні Солом’янський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт колишнього заступника глави КМДА Володимира Слончака, який підозрюється в умисному нанесенні травми поліцейському.

Трансляція суду ведеться в YouTube

Так, суддя Максим Вишняк частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила про цілодобовий домашній арешт. Слончак повинен перебувати вдома з 23.00 до 6 години ранку. Термін запобіжного заходу – до 27 червня.

Також на засіданні суду, коли встановлювалася особу підозрюваного, Слончак заявив, що знаходиться на посаді заступника голови КМДА Віталія Кличка, оскільки “розпорядження про звільнення не отримав”.

Сторона звинувачення, обґрунтовуючи своє клопотання, повідомила, що у потерпілого поліцейського діагностовано забої обличчя, струс мозку. На думку прокурора, Слончак може ухилятися від слідства і впливати на свідків, які бачили, як чоловік вдарив правоохоронця. У свою чергу адвокат назвав підозри і ризики необгрунтованими.

Сторона захисту заявила, що жодна камера не зафіксувала, щоб Слончак вдарив поліцейського рукою і головою (як вважає слідство). Адвокат відзначав, що цілодобовий арешт – занадто сувора міра, і особистого зобов’язання досить. Оскільки підозрюваний повинен піклуватися про двох дітей, які на час карантину проживають за містом (сам Слончак живе в Києві, а зареєстрований в Василькові) і “має певний соціальний статус”.

Крім того, адвокат заявив, що під час сутички саме Слончак отримав струс мозку і забій щелепи, в результаті чого потрапив до лікарні швидкої допомоги. Також Слончак заявив, що його безпідставно 6 годин тримали в наручниках. Свою агресивну поведінку з правоохоронцем чиновник знову назвав зайвими емоціями.

Нагадаємо, інцидент стався вночі 26 квітня на вулиці Льва Толстого в Києві. Патрульні зупинили автомобіль, за кермом якого була депутат Київради Людмила Костенко, а пасажиром – Володимир Слончак, за порушення правил дорожнього руху. Заступник голови КМДА почав погрожувати правоохоронцям звільненням і накинувся на одного з них з кулаками.