Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про те, як після відкриття в карантин почнуть працювати продовольчі ринки. Про це він повідомив в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Ринки можна відкривати, але при дотриманні умов. Ми прописуємо норми і контроль буде забезпечувати тільки національний рівень - Державна служба з питань безпеки харчових продуктів. Щоранку інспектор буде давати дозвіл чи не давати дозвіл на відкриття конкретного ринку, після аналізу стану його діяльності та роботи за попередній день", - повідомив Ляшко.

Ляшко зазначив, що Кабмін вирішить це питання в середу.

"Щоб відкрилися ринки має опублікуватися постанову про вимоги до ринків. Оператор ринку викликає інспектора, він дивиться підготовлений ринок. Державний інспектор Госпотребслужбы підписує дозвіл на відкриття ринку", - пояснив він.

Також Ляшко розповів про головні заборони і норми, які зобов'язані дотримуватися при відкритті та роботі ринку.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

"3 метри від продавця до продавця, не більше одного покупця на 10 метрів квадратних. І це повинен контролювати на вході працівник ринку. Якщо умови будуть порушені - на наступний день інспектор не дозволить відкрити ринок, і заборона триватиме тиждень", - додав Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ринки відкриються, незважаючи на карантин — українці дізналися, коли можна буде придбати розсаду і труси.

Як повідомляв Знай. ua, Кличко послабить карантин у Києві, як зміниться життя українців за лічені дні.

Також Знай. ua писав, що у Києві можуть відкрити ринки, але є нюанс.