«Європейська Солідарність» проголосувала за підтримку місцевого бізнесу

Новини 28 Квітня, 2020 350

Депутати фракції «Європейська Солідарність» у ЛМР домоглися винесення на сесію питання щодо звільнення львівських ФОПів (1,2 груп) від сплати єдиного податку. Ініціативу щодо зменшення місцевих податків озвучила депутатка Уляна Пак на пленарному засіданні ще 17 березня. Про це інформує депутатський портал Львівської міської ради, пише Четверта студія.

Не обійшлося і без невдалих спроб піару міського голови, який ще два тижні тому озвучив, що ФОПів 1-ї та 2-ї пруп звільнені від сплати єдиного податку рішенням виконкому. Варто наголосити, що незважаючи на бажання міського голови, виконавчий комітет не вправі приймати рішення щодо встановлення пільгових ставок місцевих податків. Це виключна компетенція депутатського. Саме тому, рішення виконкому, яке піарив мер, є нікчемним.

Сьогодні депутати Львівської міської ради під час позачергового засідання сесії 28 квітня таки ухвалили рішення про підтримку бізнесу під час карантину. Йдеться про надання пільг платникам таких видів податків, які не здійснювали господарської діяльності під час карантину. Міські обранці встановили 0% ставки єдиного податку ФОПам 1-ї та 2-ї груп.

«Рішення про зменшення ставки податку для ФОПів ми очікували розглядати ще на початку квітня, як тільки у законодавство було внесено відповідні зміни. Однак, міський голова виніс його на розгляд депутатів лише сьогодні, 28.04.2018 р. За цей час до 20 квітня чимало львівських підприємців уже сплатили відповідні кошти. З метою забезпечення необхідної підтримки підприємців, мною запропоновано продовжити на місяць термін нульової ставки податку», – депутатка фракції партії Уляна Пак.

За ініціативи депутатки «Європейської Солідарності» Уляни Пак, міські обранці проголосували за продовження терміну звільнення від сплати Єдиного податку ФОПів першої та другої групи ще на місяць часу – до 30 червня.

Коментарі

Позначки: , , , ,