У Почаївській психоневрологічній лікарні спалах коронавірусу

У Почаївській психоневрологічній лікарні спалах коронавірусу
У Почаївській психоневрологічній лікарні спалах коронавірусу

Вірус лабораторно підтвердили у 26 пацієнтів відділення для чоловіків

У двох працівників Почаївської обласної психоневрологічної лікарні на Тернопільщині та 26 пацієнтів виявили коронавірус.

Про це повідомили в Офісі омбудсменки України з посиланням на заяву головної лікарки медзакладу Лариси Василюк, у якої виявили Covid-19.

За її словами, крім неї захворів ще один лікар, який зараз з коронавірусом перебуває в реанімації.

Також вірус лабораторно підтвердили у 26 пацієнтів відділення для чоловіків. Чотирьох з них перевели до центральної міської лікарні Почаєва, у решти перебіг захворювання наразі проходить у легкій формі.

Головна лікарка каже, що у разі загострення, хворих будуть направляти до Кременецької центральної районної та Почаївської міської лікарень.

Також Василюк повідомила, що 25 квітня взяти зразки для проведення тестів на коронавірус вдалося лише у 30 пацієнтів та медпрацівників, оскільки не вистачило пробірок для забору крові.

«Придбання пробірок профінансовано і після їх отримання, лікарнею будуть здійснені дослідження у решти пацієнтів і працівників. Результати досліджень очікуються», — повідомила головлікар.

В Офісі омбудсменки зазначають, що у Почаївській обласній психоневрологічній лікарні на стаціонарному лікуванні зараз перебувають понад 40 пацієнтів, які потребують влаштування до закладів соціального захисту населення. До того ж, частина з них є мешканцями інших областей і навіть країн. У деяких втрачені документи, що посвідчують особу.

Відтак у відомстві обіцяють скерувати акт реагування на адресу Тернопільської облдержадміністрації.

Раніше ЗМІ повідомляли, що місцева влада Почаєва на Тернопільщині проситиме уряд ввести надзвичайний стан у місті через різке зростання кількості випадків коронавірусної хвороби Covid-19.

Відомо, що коронавірус підтверджено у священника з Почаєва і його дружини, які лікуються в Києві. Covid-19 виявлено у митрополита УПЦ Московського патріархату Сергія, який має кілька місць проживання, зокрема і в Почаєві. 22 квітня епідеміологи намагалися встановити коло осіб, із ким контактував митрополит московської церкви в Україні. Сам він перебуває на лікуванні в Олександрівській лікарні у Києві.

21 квітня Почаївську лавру зачинили на карантин. Прочан у місті немає. Настоятель перебуває у лаврі, повідомив Вячеслав Онишкевич. За його інформацією, близько 600 осіб проживає у лаврі за зачиненими воротами. Який стан здоров’я ченців, скільки серед них хворих, чи хтось із медичних працівників має доступ у лавру і надає медичну допомогу? Про це невідомо.

айонна влада вважає, що практично всі мешканці Почаєва є контактними. Відстежити, хто з ким спілкувався, досить складно. Адже підтверджений коронавірус у мешканців із 11 вулиць міста, тому географія досить велика для поширення захворювання.

Загалом у Почаєві проживають близько 7800 осіб. Майже половина з них не є корінними жителями, а приїхала сюди і придбала будинки, щоб ближче бути до Почаївської лаври, багато працюють у монастирі, розмовляють російською мовою і є прихильниками Російської православної церкви.

За повідомленням «Главкома», під час святкування Великодня у лаврі не було дотримано карантинний режим. Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: