facebook

«Якщо ви любите Італію, тримайте відстань»: в Італії пом’якшать карантин, але соціальне дистанціонування не скасовують

В Італії з початку епідемії зафіксували найменшу кількість смертей за добу — 260, тому в країні планують з 4 травня послабити карантин.

Про це повідомляє BBC.


Прем’єр-міністр Джузеппе Конте заявив, що з 4 травня людям дозволять відвідувати своїх родичів невеликими групами, але у масках. Втім, школи будуть зачинені до вересня.

Також в Італії дозволять відвідувати парки, пересуватися по регіону, але не за його межі, заклади харчування зможуть знову відкритись, але працюватимуть лише на винос, на похованнях дозволять бути присутніми 15 людям, а людям дозволять займатися спортом не лише біля своїх будинків.

З 18 травня у країні планують відкрити більше роздрібних магазинів, а також музеї та бібліотеки. Тоді ж спортивні команди зможуть відновити групові тренування. А з 1 червня салони краси, бари та ресторани мають відкритися для відвідувачів.

Конте наголосив, що церковні служби будуть ще заборонені, а людей закликав дотримуватися соціальної дистанції.

Читайте також:  Коронавірус відступає? У Нідерландах вперше за три місяці немає смертей від інфекції

«Якщо ми не будемо дотримуватися запобіжних заходів, смертельні випадки збільшаться і ми матимемо безповоротні зміни для нашої економіки. Якщо ви любите Італію — тримайте відстань», — сказав прем’єр.

Станом на 27 квітня Італія займає друге місце за кількістю інфікованих в Європі. Там коронавірус виявили у 197 675 людей. З них 26 644 людей померли та 64 928 — одужали.

Джерело.



Категорії: