Весь світ сьогодні наляканий пандемією коронавіруса Covid-19, і Україна не виняток. Однак, згідно з даними Держстату України, коронавірус - далеко не на першому місці в сумному списку того, що вбиває українців.

Отже, станом на вівторок. 28 квітня в Україні померли 100 738 осіб. З них хвороби органів дихання вбили 2 404 людини. З них грип і пневмонія забрали життя 1 326 осіб, пише прес-служба Держстату. Дані наведено за січень-березень 2020 року.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Найбільше людей померли від хвороби системи кровообігу - 68 548 осіб (з них 47 211 від ішемічної хвороби серця).

Онкологія забрала життя 13 451 людини.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Від зовнішніх причин не пов'язаних безпосередньо зі здоров'ям на той світ вирушили 4 843 українця (з них самогубців 869 чоловік, загинуло в ДТП - 630, отруїлися алкоголем - 448, і від рук вбивць і хуліганів загинуло 243 людини).

Хвороби органів травлення стали причиною смерті для 4 066 наших земляків (з них від ураженої печінки алкоголем помер 331).

Від інфекційних і паразитарних хвороб померли 1 345 осіб (від туберкульозу - 581, від ВІЛ - 576).

Нервові хвороби відняли життя у 791 людини.

Ця інформація Держстату наведена без урахування даних тимчасово окупованого Криму і територій Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, ринки відкриються, незважаючи на карантин — українці дізналися, коли можна буде придбати розсаду і труси.

Як повідомляв Знай.иа, у Львові просять відкрити ресторани - бізнесмени записали термінове звернення, погодиться не кожен.

Знай.иа писав, українські медики вдарили по пандемії запальним танцем, яскраве відео підбадьорило мільйони людей.