$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +5 Київ

Поліція прийшла з перевіркою в ресторан Тищенка. На місці перебувало кілька співробітників

Поліція прийшла з перевіркою в ресторан Тищенка. На місці перебувало кілька співробітників

На момент перевірки в закладі перебувало кілька співробітників


Фото: Поліція Києва / Facebook

У поліції не вказували назви київського закладу, в якому вирішили перевірити дотримання карантину. На відео видно, що йдеться про ресторан "Велюр" народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка.

Поліція Києва перевірила інформацію ЗМІ про те, що на вулиці Льва Толстого один із ресторанів приймає відвідувачів. Про це повідомляє пресслужба поліції столиці на сторінці у Facebook.

В інформації не вказано назви закладу, але на відео видно, що йдеться про ресторан "Велюр", який входить до мережі "Наша карта" нардепа від "Слуги народу" Миколи Тищенка.

"На момент знаходження правоохоронців у ресторані відвідувачів не було. Поліцейські роз'яснили обмежувальні законодавчі норми у період карантину та взяли в адміністратора закладу зобов'язання щодо роботи таких установ тільки в онлайн-режимі", – повідомляє пресслужба.

Співробітник Голосіївського управління поліції Андрій Верингор уточнив, що на момент перевірки в закладі перебувало кілька співробітників.

Поліція також порадила громадянам, які стали свідками порушення карантину, негайно телефонувати в міліцію на спецлінію 102 для притягнення причетних осіб до відповідальності.

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю НВ запевнив, що поліція прибула в ресторан "у тому числі з ініціативи депутатів", і підкреслив, що партія не збирається покривати ймовірне порушення нардепа.

"У нас точно немає ніякої мети нікого покривати, і якщо працював ресторан, то він як його власник повинен понести законне покарання. Більше того, якщо факт правопорушення підтвердиться і ресторан працював на виробництво їжі, а не просто використовувався для зустрічей, то потрібне подвійне покарання. Не знаю, чи можливо це в законному порядку, але він же депутат, і значить, на це потрібно жорстко відреагувати", – заявив Арахамія.

Під час карантину київський ресторан "Велюр" продовжує працювати, незважаючи на оголошений у країні карантин, ідеться у розслідуванні проєкту Bihus.info. Протягом тижня в середині квітня журналісти програми спостерігали за "Велюром". Вони помітили, як у ресторан приїжджали народні депутати Антон Яценко (група "За майбутнє"), Олександр Кабанов ("Слуга народу"), Ігор Негулевський ("Слуга народу"), юрист і бізнесмен Павло Куфтирєв, співробітник компанії бізнесмена Ріната Ахметова "Метінвест" Віталій Кисіль, а також перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов. За даними Bihus.info, гості перебували в ресторані по кілька годин, деякі, ймовірно, проводили там ділові зустрічі. На вході у "Велюр" був фейс-контроль, забронювати столик журналістам телефоном не вдалося.

Тищенко заперечує, що його київський ресторан "Велюр" працює з порушенням карантинних обмежень. Парламентарій пояснив, що заклад закрито для відвідувачів, його використовують як "штаб для особистих зустрічей".

Карантин в Україні запровадили 12 березня через поширення коронавірусної інфекції, серед іншого, було закрито заклади харчування. Їм дозволили роботу тільки для замовлень "на винос". Обмежувальні заходи мали діяти до 24 квітня, однак 22 квітня їх продовжили до 11 травня.

Станом на ранок 28 квітня в Україні коронавірус підтверджено у 9410 людей. Померли 239 осіб, а 992 вже одужали.