facebook

Поліція за 15 мільйонів купила українські бронежилети через чеського дилера

Національна поліція України 24 квітня за результатами тендеру уклала угоду з компанією «EccentriCITY INVEST s.r.o.» (Чехія) про закупівлю бронежилетів на 14,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», повідомляють Наші гроші. 

До травня поставлять 1 200 бронежилетів шостого класу захисту виробництва ТОВ «Науково виробниче підприємство «Темп-3000» у 2020 році по 12 490 грн. Із кожним йтиме сумка, п’ять знімних підсумків, три наліпки та запасні інструменти і приладдя.


У грудні 2019 року розвідка замовила ТОВ «Українська броня» бронежилети «Українська броня 6» шостого класу захисту на 20% дорожче – по 14 980 грн. Тоді ж судова охорона замовила ТОВ «Тактик Про» («ТД «Богуславський текстиль») бронежилети «Корсар М3мк-6» від «НВП «Темп-3000» шостого класу захисту на 16% дорожче – по 14 517 грн.

Сама поліція влітку 2019 року замовила ТОВ «Матеріалознавство» бронежилети «Ескорт 6К» шостого класу захисту в нинішній комплектації трохи дешевше – по 12 169 грн.

Ціна нинішньої угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 15,24 млн грн.

Єдиним конкурентом було «Матеріалознавство» Олексія Новікова, Ніни Гаврилюк і Сергія Колядіна з власними бронежилетами. Ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Чеська компанія «EccentriCITY INVEST s.r.o.» Яна Білека є дилером українського виробника «НВП «Темп-3000»  Юрія Євтушенка та Романа Балченка, який від початку бойових дій на Донбасі є найбільшим постачальником бронежилетів і касок для силових відомств України. Відтоді цей виробник отримав підрядів на понад 3,42 млрд грн.

Читайте також:  “Там просто пекло”: Зеленський розповів про ситуацію на Донбасі та зброю, щоб “зупинити цю орду”

Державне бюро розслідувань розслідує закупівлю Міністерством оборони у «НВП «Темп-3000» неякісних бронежилетів «Корсар М3с-1-4» за завищеними цінами. У грудні 2019 року екс-президент Петро Порошенко вніс заставу за генерал-майора Дмитра Марченка 20 млн грн. У лютому 2020 року технологу фірми повідомили про підозру у шахрайстві.

Переможець вперше отримав підряд в Україні. Торік він брав участь у торгах ДП «НАЕК «Енергоатом» щодо високовольтних вводів, а цьогоріч – у торгах в/ч А0515 Міноборони і Держспецзв’язку щодо броні. За даними сайту «ImportGenius», він завозив електричне обладнання для ДП «НЕК «Укренерго» і ТОВ «Будівельний холдинг «Шевченківський».

Також «Eccentri CITY INVEST» володіє ТОВ «Моліфар», якому в свою чергу належать ТОВ «Агентство нерухомості «Моя оселя» з Олегом Кузьменком та ТОВ «Аргамак» самостійно. Вона фігурує з «Аргамаком» у кримінальному провадженні щодо будинку по вул. Сагайдачного, 25 літ. «Д», відчуженого людьми екс-заступника прокурора Києва.

Крім того, «ЕссентріСІТІ ІНВЕСТ» і «Аргамак» фігурують у кримінальному провадженні щодо заволодіння нерухомістю «АН «Моя оселя» по вул. Верхній Вал, 30 літ. «К».

Джерело.



Категорії: