Нещодавно в аеропорт імені Вацлава Гавела у Празі з Росії прилетів чоловік з російським дипломатичним паспортом. Його зустрів автомобіль російського диппредставництва і відвіз у посольство. У портфелі "гостя" була смертельна отрута рицин, повідомляє чеський тижневик Respekt з посиланням на джерела в спецслужбах Чехії.

Ймовірний учасник замаху на мера Праги Зденека Гржиба та главу адміністрації Праги-6 Ондржея Коларжа був співробітником російської спецслужби. Він міг користуватися дипломатичними документами і допомогою співробітників російського посольства. На думку джерел, "його колеги місяць тому повинні були відправитися з Росії в різні міста Європи".

Мер Праги Зденек Гржиб, скріншот з відео
Мер Праги Зденек Гржиб, скріншот з відео

З моменту прильоту росіянина до Праги чеські спецслужби взяли під охорону Коларжа і Гржиба. Прес-секретар мера Праги підтвердила, що він більше не користується громадським транспортом, як робив раніше, а "з міркувань безпеки" їздить на роботу на машині. Сам Гржиб у бесіді з BBC розповів, що писав заяву в чеські органи про те, що кілька разів бачив поблизу свого будинку одну й ту саму людину. Але він не знає, чи має приставлена до нього охорона якесь відношення до цієї заяви.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав розслідування чеського видання "качкою", а представники посольства РФ в Чехії заявили про "кричущі і брехливі інсинуації".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Києвом чоловік влаштував стрілянину і підірвався на власній гранаті.

Як повідомляв портал Знай.uа, Шайтанов готував замах на Авакова – журналіст.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві зухвалий коп влаштував стрілянину на дорозі.