Samsung може перейти на китайські екрани для своїх смартфонів

    157

    У крайньому разі, деякі майбутні смартфони Galaxy S і Galaxy A будуть оснащуватися OLED-дисплеями BOE.

    У смартфонах Samsung використовуються OLED-екрани від компанії Samsung Display, однак в найближчому майбутньому ситуація може змінитися. Як повідомляє корейське видання ZDNet, Samsung може перейти на OLED-екрани китайського виробника BOE. У крайньому разі, в смартфонах наступного покоління Galaxy S і Galaxy A.

    За даними дослідницької компанії DSCC, Samsung веде переговори з BOE про постачання 6,67-дюймових панелей як мінімум для однієї моделі серії Galaxy S21. Ще одним смартфоном південнокорейського гіганта з екраном від BOE може стати Galaxy A91, який, імовірно, теж отримає 6,67-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD+.

    BOE є найбільшим в світі постачальником РК-панелей, і завдяки постійним інвестиціям китайська компанія прагне конкурувати з Samsung Display на ринку смартфонів з OLED-екранами. На сьогодні це третій в світі постачальник OLED-панелей для мобільних пристроїв після LG Display і Samsung Display. У спину BOE дихають EverDisplay і Visionox. Обидві компанії теж з Китаю.

    Справи у Samsung Display йдуть не так чудово, як раніше. Очікується, що в четвертому кварталі поточного року частка компанії на ринку впаде з 80% до 69%. У ЗМІ ходять чутки, що дочірнє підприємство Samsung може втратити контракт Apple на постачання OLED-панелей для iPhone 12. Компанія з Купертіно планує закуповувати екрани у BOE для деяких моделей своїх смартфонів, які вийдуть в цьому році. Проте Samsung продовжує вкладати значні кошти в гнучкі OLED-дисплеї, а також в технологію гнучкого скла (Ultra Thin Glass). У найближчі роки компанія планує постачати мільйони таких екранів іншим виробникам смартфонів.



    • інші новини