Світовий конґрес українців засудив «зустріч Путіна і Трампа на Ельбі»

Світовий конґрес українців засудив «зустріч Путіна і Трампа на Ельбі»
Зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна

Світовий конґрес українців закликав США та їхніх союзників протидіяти російській агресії щодо України

Світовий конґрес українців глибоко збентежений спільною заявою президента Дональда Трампа та президента РФ Володимира Путіна від 25 квітня, щодо вшанування 75-ї річниці зустрічі американських та радянських військових на Ельбі наприкінці Другої світової війни.

Про це повідомляє пресслужба конгресу.

Нагадаємо, Трамп і Путін відзначили «дух Ельби», який «є прикладом того, як країни можуть відкласти в сторону суперечності, збудувати довіру і співпрацювати в ім'я спільної мети».

«Не може бути жодних «відкидань розбіжностей, розбудови довіри чи співпраці заради досягнення вищої мети« поки Росія не припинить розпочату нею війну проти України та допоки Росія не здійснить деокупацію Кримського півострова», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

«Тисячі невинних українців та українок загинули, десятки тисяч отримали поранення і все це наслідки триваючої війни Росії на Сході України. Росія продовжує маскувати свої теперішні імперські амбіції та відбілювати минуле - мільйони жертв радянського минулого», - зазначив він.

«Рукостискання на Ельбі» наприкінці Другої світової війни не означало для Східної Європи визволення, натомість, обернулося понад чотирма десятиліттями окупації та залежності від Радянської Росії.

«Ми закликаємо Сполучені Штати та їхніх союзників протидіяти російській агресії щодо України. Вчімося з уроків історії. Годі намагатися задобрити сучасного диктатора. Світовий конґрес Українців закликає міжнародну спільноту посилити санкції щодо Росії аж до повної деокупації нею суверенних українських територій Криму та Донбасу, відведення усіх російських військ та найманців та визнання Росією повної відповідальності за військові злочини в Україні», - йдеться в заяві СКУ.

Як відомо, наприкінці Другої світової війни 25 квітня 1945 року війська 1-го Українського фронту радянської армії зустрілися з підрозділами 1-ї армії США на річці Ельба неподалік від Торгау. В результаті залишки сил вермахту виявилися розколеними на північну і південну частини, що прискорило їх остаточну поразку.

До слова, президент Росії Володимир Путін підписав закон про перенесення дня закінчення Другої світової війни з 2 на 3 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: