У День матері прикарпатців закликають підтримати жінок, які втратили дитину під час вагітності та пологів

Автор: Зелінська Тетяна

29 Кві, 2020 07:49

Поділитись публікацією
У День матері прикарпатців закликають підтримати жінок, які втратили дитину під час вагітності та пологів

На День матері ГО “Опіка Ангела” запустять флешмоб “#Ятежмама” з підтримки матерів, які втратили дітей у період вагітності, пологів або невдовзі після них, яким важливо усвідомити себе мамою і отримати підтвердження від близьких у вигляді привітань з днем матері.

Мами ангелів найбільш вразливі у період таких свят, які пов’язані із їх нездійсненими планами. День матері, це те свято, коли діти та інші члени сім’ї вшановують мам. У випадку, коли дитини немає на цьому світі, близькі не знають як себе вести, бояться нанести травму коханій людині, або сказати щось не те. Тому цим флешмобом хочуть сказати усім матерям, які втратили дітей, що вони теж мами, що вони мають право отримати у цей день привітання, квіти або просто увагу від оточуючих і, як би це не було боляче, але трішки загоїти свою рану на серці від втрати маля. Також хочуть привернути увагу до того, що вітати таких мам можна і треба, навіть через сльози. Це поздоровлення має терапевтичний ефект у освідомленні себе мамою, та наданні місця своїй дитині у родині.

З 1 травня до 17 травня у соціальних мережах ГО “Опіка Ангела” Facebook та Instagram опублікують історії батьків, які пережили втрату за хештегом #ятежмама. Цими історіями поділилися мами, які пережили втрату та хочуть, щоб про їх дитя згадали.

Цьогорічний флешмоб також присвячується збору коштів на створення безкоштовної онлайн-програми підтримки батьків, які пережили втрату “Бути батьками Ангела”. Це буде онлайн програма, розрахована на 10 тижнів, яка допоможе справитись з складними емоціями та пережити горе після втрати вагітності та дитини. Розроблена кваліфікованими психотерапевтами та доповнена історіями батьків, які пережили втрату. Детальніше про програму: https://angelscare.org.ua/online-support

“Мами, які приєднуються до флешмобу публікують на своїй сторінці історії, згадки або просто короткі повідомлення із хештегами #ятежмама #ятожемама #stillamom, та ділитися своїми думками із приводу «Дня матері». Цього року ми пропонуємо публікувати фото улюблених квітів для участі у флешмобі. Це вже третій флешмоб, і вже за роки ці хештеги назбирали багато непростих та важливих історій.

Хай кожна мама, яка бачила тільки заповітні дві смужки, чула сердечко на УЗД або відчувала ворушіння малюка, можливо, тримала своє маля на руках, знає, що вона теж мама, мама, любов якої сильніше, ніж горе!”, – кажуть організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовити невимовне та підтримка “поспішайок”: як небайдужі франківці допомагають пацієнтам пологових будинків