08:52 29.04.2020

До конкурсу на премію "Оскар" уперше допустять показані онлайн фільми

1 хв читати
До конкурсу на премію "Оскар" уперше допустять показані онлайн фільми

Організатори премії "Оскар" через пандемію коронавірусу змінять правила відбору і вперше допустять до конкурсу в 2021 році фільми, які показувалися тільки онлайн, а не в кінотеатрах. Про це повідомляється на сайті американської Академії кінематографічних мистецтв.

"До подальшого повідомлення і тільки для 93-ї церемонії фільми, які раніше планувалося показати в кінотеатрах, але стали доступні на комерційних стрімінгових ресурсах або VOD-сервісі (відео за запитом), можуть претендувати на участь в номінації "Краща картина", основні та спеціальні категорії для 93-ї премії "Оскар", - йдеться в повідомленні.

Для участі в конкурсі власники картин повинні надати членам кіноакадемії копії фільмів для перегляду на спеціальному захищеному сайті протягом 60 днів з дня їх виходу онлайн. Фільми повинні відповідати всім іншим вимогам, зазначається на сайті.

Допуск фільмів, які показувалися тільки онлайн, діятиме допоки не відкриють кінотеатри.

"У дату, яка буде визначена академією, і коли кінотеатри знову відкриються у відповідності із зазначеними федеральними, державними та місцевими керівними принципами і критеріями, цей виняток із правил більше не застосовуватиметься", - додали організатори.

У прес-службі нагадали, що через пандемію коронавірусу кінотеатри в окрузі Лос-Анджелеса штату Каліфорнія закрилися 16 березня. Показ фільмів у кінотеатрах саме цього округу є обов'язковою умовою для участі в премії "Оскар".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА