У Німеччині хочуть брати заставу за робочу візу



Якщо трудові мігранти виїдуть у строк, їм буде виплачено гарантійний внесок, що стягується як умова для в’їзду

Уряду Німеччини рекомендують видавати робочу візу за певну грошову суму. Про це йдеться в річному звіті експертної ради німецьких фондів з питань інтеграції та міграції (SVR), передає  РБК-Україна з посиланням на DW.

- джерело.

За пропозицією експертів, якщо трудові мігранти виїдуть у строк, їм буде виплачено гарантійний внесок, що стягується як умова для в’їзду.

“З демографічних причин Європа і надалі буде залежати від імміграції, щоб задовольнити свої потреби в робочій силі”, – пояснила глава ради Петра Бендель.

За її словами, шляхи для такої імміграції повинні бути врегульовані, чого не відбувається у випадку малокваліфікованих мігрантів з Африки.

Запропонована модель дозволила б уникнути того, щоб мігранти платили великі суми нелегальним провідникам і в’їжджали в Європу без дозволу, і тим самим надати країнам призначення більше важелів контролю.

Так, у подібній програмі зможе брати участь лише обмежена кількість людей, які повинні відбиратися за визначеними критеріями.

Згідно з пропозицією SVR, термін перебування робітників мігрантів повинен бути обмежений 18 місяцями. Однак той, хто виїде на батьківщину вчасно, отримає можливість повторно взяти участь у програмі.

З іншого боку, передбачається, що досвід, отриманий в Німеччині, зможе допомогти людям знайти роботу на батьківщині.

Нагадаємо, днями з України у Фінляндії вилетів спецрейс з близько 200 українцями на борту. Рейс був організований фінською стороною, українці будуть працювати на зборі полуниці.


Читайте також:


Залишити коментар: