UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Проти мера Франківська відкрили другу кримінальну справу

Друге кримінальне провадження проти Руслана Марцінківа відкрили за дозвіл працювати місцевим ринкам

Проти мера Франківська відкрили другу кр…

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що отримав повідомлення від поліції про відкриття щодо нього другого кримінального провадження, пише Depo.Прикарпаття з посиланням на "КУРС".

Марцінків пояснив, що друге кримінальне провадження відкрили за дозвіл працювати місцевим ринкам. "Сьогодні взнав, що стосовно мене в поліції відкрито ще одне кримінальне провадження щодо начебто мого дозволу працювати ринкам перед Великодніми святами. Нагадаю, це було після заяви головного санітарного лікаря України пана Ляшка про те, що буде рекомендовано закрити продовольчі ринки. Відповідно підприємці прийшли. І я відстоював права підприємців, що вони можуть працювати, бо офіційного документа не було. Тому для мене дуже дивне таке відкриття провадження", – розповів мер.

У відділі комунікації головного управління Нацполіції в області повідомили, що кримінальне провадження було порушене Івано-Франківським міським відділком поліції за ст. 325 ч.1 ККУ – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Кримінальне провадження відкрите за фактом роботи ринків. "На даний час триває досудове розслідування, встановлюються обставини справи, перевіряються дії мера Франківська", – повідомили в пресслужбі.

Також перевіряють правомірність дій торговців та адміністрації ринку.

Нагадаємо, Руслан Марцінків в якості свідка мав дати пояснення слідчим в міському відділенні ГУ Національної поліції у кримінальному провадженні за фактом заклику до примусового переміщення людей в Івано-Франківську (ст. 161 ККУ).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme