Головна Новини Ринок України Від посухи постраждало 10-15% всіх посівів

Від посухи постраждало 10-15% всіх посівів

За оцінками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, через кліматичні зміни у 2020 році від посухи в Україні постраждало 10-15 % всіх посівів. Цей відсоток складає приблизно 0,5 млн га засіяних угідь, а для компенсації втрат знадобиться сума на рівні 2,5 млрд грн., повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

В уряді не вважають ситуацію критичною, однак готують варіанти, за допомогою яких керівництво держави визначить джерело надходжень коштів, передбачених для компенсацій постраждалим аграріям.

Перенаправити частину коштів з 4 млрд грн. держпідтримки – не вийде, адже програми вже розписані. Однак уряд розглядає варіант з внесенням змін у ст. 17 законопроєкту №3295 “Про державну підтримку сільського господарства України” та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції”. Внесення відповідних змін у цей законопроєкт дозволить винайти необхідні 2,5 млрд грн на компенсацію втрат агропідприємцям, постраждалим від посухи, тощо.

Перегляди: 0