Google спростив дизайн Google Drive і Docs

А також Google Презетації і Таблиці.

Google Drive і сімейство додатків G Suite часто отримують невеликі оновлення. Цього разу розробники значно переробили призначений для користувача інтерфейс для спільного використання проектів — це має зробити його менш заплутаним.

Google Диск, Документи, Таблиці, Презентації, а також Форми отримали новий призначений для користувача інтерфейс для спільного використання, який спрощує «загальний доступ до файлів тільки з конкретними людьми без розширення доступу за межі того, що необхідно». Ключові зміни спрямовані на те, щоб знизити ризик надання доступу до документа небажаним користувачам.

Мабуть головна зміна — поява окремого, орієнтованого на завдання інтерфейсу. У новому діалоговому вікні загального доступу виділені такі важливі для користувача завдання, як обмін файлами, зміна дозволів та перегляд доступу до файлів. Редизайн також візуально відокремлює обмін посиланнями з людьми і групами.

[twenty20 img1=”26108″ img2=”26109″ width=”400px” offset=”0.5″ before=”Старий дизайн” after=”Новий дизайн”]

Новий інтерфейс краще показує, хто в даний момент має доступ до документу, що спрощує швидкий аудит і зміну дозволів. А кнопка «Копіювати посилання» стала більш помітна, ніж раніше.

Оновлення буде здійснюватися поступово: починаючи з 28 квітня для корпоративних клієнтів G Suite і з 26 травня для всіх інших користувачів. Компанія повідомляє, що оновлення буде доступним як для клієнтів G Suite, так і для власників особистих облікових записів Google.

Джерело 9to5google

Не пропустіть