На Черкащині СБУ викрила на хабарі чиновницю Державної міграційної служби

29 квітня 2020, 10:38

Служба безпеки України викрила на одержанні неправомірної вигоди співробітницю районного відділу Управління Державної міграційної служби України в Черкаській області.

За версією слідства, головний спеціаліст налагодила протиправний механізм отримання грошей від громадян. Встановивши «таксу» у 4 800 гривень, вона «гарантувала» прискорене виготовлення біометричних паспортів громадян України. За попепердніми підрахунками щомісяця вона так «заробляла» майже 1000 доларів США.

Правоохоронці затримали чиновницю на робочому місці під час одержання чергової неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та обрання їй міри запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправної оборудки.

Операція із викриття хабарниці відбувалася спільно із Нацполіцією, під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

За інформацією із пресслужби СБУ

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору