Новини
Кримінал

Мешканку Хмельниччини судитимуть за шахрайство з пенсіями

Жінка 14 років отримувала пенсію за своїх померлих родичів.

Слідчими Хмельницького відділу поліції встановлено, що матір та бабуся обвинуваченої хмельничанки перебували на обліку у відділі соціального забезпечення Городоцької РДА та отримували там пенсії за віком. В подальшому, пенсіонерки уповноважили свою родичку отримувати ці кошти на пошті у Хмельницькому.

У 2001 році померла мати, а в 2003 – бабуся жінки, однак ніхто про це не повідомив РАЦС та Пенсійний фонд. Навпаки – обвинувачена через довіреність продовжила отримувати пенсійні виплати на ім’я померлих родичок і за 14 років заволоділа грошовими коштами Пенсійного фонду на загальну суму 230 тис грн, – розповів керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.

Обвинуваченій інкримінується вчинення злочину за ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди потерпілому, та вчинене повторно), повідомляє XM-inside.

Управління Пенсійного фонду заявило в суд позов до хмельничанки на названу суму. Для забезпечення позову судом накладено арешт на три земельні ділянки обвинуваченої.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter