Антикорсуд обрав запобіжний захід директору ДП, викритому при наданні хабара

11:15, 29 апреля 2020
Директора викрито на наданні неправомірної вигоди тимчасово виконуючому обов’язки голови Державного агентства України з управління зоною відчуження.
Антикорсуд обрав запобіжний захід  директору ДП, викритому при наданні  хабара
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

28 квітня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід генеральному директору Державного спеціалізованого підприємства «Об’єднання «Радон» у вигляді застави у розмірі 1 261 200 гривень. Про це повідомляє прес-служба суду.

Також на підозрюваного покладено ряд процесуальних обов’язків: прибувати до детектива, прокурора чи суду за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

За версією слідства, генерального директора державного підприємства викрито правоохоронними органами на наданні неправомірної вигоди у розмірі 210 000 гривень тимчасово виконуючому обов’язки голови Державного агентства України з управління зоною відчуження. Як встановили слідчі, він домовився, що 50% майбутньої премії надасть виконуючому голови за умови її виплати. Премію виплатили, обумовлені 50% (вказані раніше 210 000 грн) підозрюваний і приніс, як домовлялися, своєму керівнику.

Генеральному директору повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що силовики повідомили про підозру одному зі свідків у справі за фактом заволодіння 92 млн грн місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян».

Крім того, ми повідомляли про обшук та вилучення речей: в Антикорсуді повідомили нюанси щодо ухвали слідчого судді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва