Як відомо, український уряд в березні 2020 року запровадив карантин через пандемію коронавірусної інфекції. Мільйони людей сидять вдома на так званій самоізоляції, втративши роботу або пішовши у вимушену відпустку. Також відомо, що і громадський транспорт знаходиться в жорстких умовах контролю.

Практично у всіх містах країни місцева влада запровадила так звану перепустку, щоб можна було їздити автобусами чи тролейбусами. Дані перепустки видають лише тим громадянам, які ніяк не можуть потрапити на робочі місця, як тільки доїхати громадським транспортом. На даному документі, зазвичай буває багато печаток і дані про громадянина. Про це стало відомо завдяки ряду публікацій користувачів мережі, які опублікували знімки і електронні форми даних "проїзних".

Зразок довідки, скріншот з мережі
Зразок довідки, скріншот з мережі

Зразок довідки, скріншот з мережі
Зразок довідки, скріншот з мережі

Київський проїзний квиток, скріншот з мережі
Київський проїзний квиток, скріншот з мережі

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проте, українці пішли далі, з'явилася інформація, що деякі незаконослухняні особистості просто роздруковують проїзні з інтернету. Також розквітає і "чорний ринок" проїзних, які продають на відомому сайті для продажу.

За інформацією МОЗ України, станом на 9:00, 29 квітня, в Україні 9866 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 456 нових випадків. Ця цифра досить немаленька, можна тільки здогадуватися, як вона може змінитися, якщо українці почнуть масово робити такі "проїзні". Адже будь-хто може просто роздрукувати папірець і без перевірки потрапити до транспорту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Київщині вірус замкнув 150 студентів гуртожиток стало ізолятором – перші кадри.

Як повідомляв Знай.uа експерти пояснили, що робити, якщо у вас вимагають гроші за тестування або лікування коронавіруса.

Знай.uа писав, в Україні очікують різке зниження зарплат після карантину, прогнози фахівців.