UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кличко дав пораду стоматологам, яких звільняють на карантині

Також мер порадив, як себе поводити у випадку, коли працівників стоматології відправляють у відпустку за власний рахунок
 

Про це під час брифінгу заявив мер столиці Віталій Кличко, передає Depo.Київ.

Зокрема, за словами мера Кличка, якщо керівники підприємств порушують права працівників під час дії обмежувальних заходів – треба звертатися до суду. Так він відповів на інформацію ЗМІ про те, що медиків стоматологій змушують писати заяви на відпустки за власний рахунок.

"Хочу наголосити: запроваджений в Україні карантин не є приводом для звільнення співробітника чи відправлення його у таку відпуску. Положення Кодексу законів про працю не дають такого права. Якщо людина вважає дії роботодавця незаконними, треба звертатися до суду з позовом про порушення трудових прав", – підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко нагадав, що на час обмежувальних заходів у столиці тимчасово обмежили надання стоматологічних послуг, крім невідкладних випадків. Рішення про невідкладність у кожному конкретному випадку ухвалює лікар-стоматолог.

"Таке рішення зумовлене турботою про здоров’я лікарів та пацієнтів. Адже надання стоматологічних послуг людині, хворій на коронавірус, є небезпечним. Бо людина може не знати, що інфікована", – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, під тимчасову, вимушену заборону підпала діяльність суб’єктів господарювання, що передбачає надання наступних послуг: ортодонтія, хірургічна стоматологія, терапевтична та дитяча стоматологія.

"Підкреслю. Йдеться про планові медичні послуги. І не тільки в стоматології. Також у місті поки не роблять планових операцій та обстежень у всіх медичних закладах. Тільки – невідкладні випадки", – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, у столичному регіоні від коронавірусу одужали майже 140 людей. 

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme