Недотримання карантину в Лук'янівському СІЗО: розпочато кримінальне провадження

11:56, 29 апреля 2020
Адміністрація СІЗО не забезпечила засобами індивідуального захисту ув’язнених, які направляються до судів або на проведення слідчих дій та необхідну їх ізоляцію після повернення.
Недотримання карантину в Лук'янівському СІЗО: розпочато кримінальне провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам (ст. 325 КК України), що були виявлені під час моніторингового візиту до Київського слідчого ізолятора. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини звернулася до Офісу Генпрокурора і вказала на ймовірні порушення карантинних заходів, що можуть спричинити загрозу поширення COVID-19 у Київському СІЗО.

В Київському СІЗО утримується понад 2,4 тис ув’язнених та щоденно працює понад 420 осіб персоналу. Розповсюдження інфекції в умовах ізоляції матиме тяжкі наслідки.

За повідомленням ОГП, адміністрація СІЗО не забезпечила засобами індивідуального захисту ув’язнених, які направляються до судів або на проведення слідчих дій та необхідну їх ізоляцію після повернення. З моменту введення в пенітенціарній системі карантину з Київського слідчого ізолятора до судів було доставлено 1648 осіб.

Крім того, медична частина СІЗО виявилася не підготовленою до роботи в умовах карантину, персонал слідчого ізолятора та медичні працівники не використовують засоби індивідуального захисту. Порушується порядок дезінфекції одягу та взуття, а також правила прийому посилок, бандеролей та передач для утримуваних осіб.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Денис Малюська прокоментував наявність коронавірусу в СІЗО: "якщо і є, то невиявлений і непомітний".

Крім того, ми писали, що в Київському СІЗО немає дезінфікуючих засобів для захисту від COVID-19.

Також ми інформували, що відбувається за стінами Лук'янівського СІЗО на карантині.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді