$ 39.59 € 42.26 zł 9.8
+9° Київ +7° Варшава +16° Вашингтон

«Антиколомойський» закон: Разумков припустив скасування документу в Конституційному суді

Ольга Коваль 29 Квітня 2020 13:02
«Антиколомойський» закон: Разумков припустив скасування документу в Конституційному суді

На позачерговому засіданні 30 квітня депутати спробують запустити особливу процедуру прискореного розгляду банківського законопроекту до другого читання.

Спікер парламенту Дмитро Разумков вважає, що деякі політичні сили мають намір скасувати закон в Конституційному суді, якщо він буде прийнятий.

«Я не приховую і говорю про те, що 16 тисяч правок - це не для того, щоб закон поліпшити. Це для того, щоб затягнути процес, а в даній ситуації - навіть не затягнути, а паралізувати процес роботи Верховної Ради», - сказав він в інтерв'ю «РБК-Україна».

Спікер вважає, що у разі стандартного розгляду всіх 16 тисяч правок, процес затягнувся б до осені, тому ні в якому разі не можна паралізувати роботу парламенту такою кількістю поправок.

«Тому і була запропонована так звана особлива процедура. Вона дозволяє в разі, якщо Верховна Рада вирішує, що ці правки спрямовані не на поліпшення закону, а на те, щоб паралізувати роботу інституції, використовувати процедуру, яка дуже сильно в рамках закону звужує час розгляду такого законопроекту»

Дмитро Разумков

Спікер парламенту


У той же час він зазначив, що вже є заяви з різних фракцій і груп, що вони будуть звертатися до Конституційного суду, якщо цей закон буде прийнятий.

«Це їх право. Все в рамках закону. З точки зору самого законопроекту і як у народного депутата у мене до нього теж є питання насправді. Я не можу погодитися з усіма нормами, які там прописані. Якщо ми говоримо про конституційність чи неконституційність цього закону, давайте дочекаємося остаточної його версії. Сьогодні поки що рано говорити, тому що потрібно буде подивитися, яким він вийде з комітету, і яка таблиця правок буде запропонована до прийняття фактично»

Дмитро Разумков

Спікер парламенту


Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2571-д «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності». Раніше влада узгодила текст закону з МВФ.

Документ до другого читання набрав близько 16 тисяч правок. З них 6 тисяч вніс нардеп Антон Поляков. За словами депутата, його дії продиктовані турботою про банківську систему.

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко запевнює – фракція готова до будь-якого розвитку подій щодо голосування по банківському закону в другому читанні.

Коломойський уперше прокоментував банківський закон.

Щоб розблокувати закон про банки, Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №1043 «Про внесення змін до Регламенту Верховної ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури».

Раніше повідомлялося, що представників Міжнародного валютного фонду (МВФ) запросили до обговорення банківського законопроекту, який є умовою отримання фінансування від кредитора.