“Рано говорити, що пройшли пік коронавірусної інфекції”, – голова Івано-Франківської ОДА

Автор: Турій Роман

29 Кві, 2020 14:09

Поділитись публікацією
“Рано говорити, що пройшли пік коронавірусної інфекції”, – голова Івано-Франківської ОДА

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів ще не вважає, що Прикарпаття пройшло пік захворюваності на COVID-19.

Читайте також: Власне здоров'я та нагадування всім про Україну: як у Франківську розвивається спорт у час війни (ФОТО)

Про це йшлося під час онлайн-брифінгу в Івано-Франківській ОДА 29 квітня.

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів зауважив, що позитивна динаміка в області помітна, пише “Галка”. 

“Якщо на початках робили 54 тестів за добу, то виявляли 25-30 випадків. То зараз із 337 ПЛР-тестів за добу у нас підтвердилися 38 випадків. Тобто, фактично, в районі 10% виявлення. Це дає нам надію, що коронавірус у нашій області ми зможемо подолати. І кількість все-таки почне зменшуватися. Але ситуація все ще складна”, – сказав Федорів.

Він додав, що наразі не можна говорити, що пік захворювання в області минув. Хоча на фоні України наша область починає виглядати краще, ніж у перші тижні поширення хвороби.

“Важко говорити, адже статистика набирає обертів по всій Україні. Маю думку і рекомендації медичної спільноти, ситуація схожа, як було з пташиним грипом. Тоді Франківщина і Чернівці були першими, а далі йшла вся Україна. Ми розуміємо, що в цілому по Україні йде тенденція по збільшенню. Але я для себе аналізував – раніше наша питома вага у смертності в межах країни була в межах 30%. Зараз – 20%. Але рано говорити, що пройшли пік, треба дотриматися карантину до 11 травня”, – додав Федорів.

Нагадаємо, за добу в області виявили 38 нових випадків COVID-19 та одну нову смерть.

Найбільше хворих за добу виявили 23 квітня – 55. Відтоді кількість нових випадків почала зменшуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Тоді найкраща реакція, сама позитивна”, – лікарка франківської інфекційної Ірина Бзунько про одужавших від COVID-19 (ФОТО)