Україні виділять гроші на утеплення громадських будівель / Фото УНІАН

Європейський інвестиційний банк і міністерство розвитку громад і територій України уклали угоду про співпрацю в сфері надання консультаційних послуг для підготовки проектів з енергоефективності громадських будівель в Україні. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій.

Читайте такожЖурналісти дізналися, чого очікує від України МВФ

Відео дня

"Грант EPTATF (Трастового фонду Східного партнерства технічної допомоги - ред.) сприяє тісній співпраці між ЄІБ та Україною щодо підвищення енергоефективності громадських будівель в країні. Проект покращить умови життя громадян України, обумовить істотну економію енергії з позитивним впливом на зміни клімату і скоротить витрати на опалення та залежність України від імпорту енергії", - заявив рлава представительства ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загін.

Очікується, що проект з енергоефективності громадських будівель в Україні буде підкріплений кредитом в 300 млн євро від ЄІБ і грантовими внесками Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд Е5Р) та ЄС на доповнення до консультаційних послуг.

Фонд надасть 150 тис. євро, щоб підтримати імплементацію цієї угоди.

Проект підвищить енергоефективність 1 тис. будівель, переважно дитячих садків, лікарень та шкіл. Він допоможе попередити викиди понад 1 млн тонн двоокису вуглецю (CO2). Результатами проекту скористаються 2,5 млн жителів України.

Шляхом включення заходів з боротьби з COVID-19 проект покращить середньострокову стійкість громадських будівель, в тому числі лікарень, до пандемії.

Як повідомляв раніше УНІАН, Мінфін відзвітував про витрати бюджету на боротьбу з коронавірусом. Всього в Держказначействі зареєстровано бюджетних зобов'язань на ці цілі на суму понад 3,4 мільярда гривень.