Апетитний солодкий кекс щойно з духовки відмінно підійде на сніданок до кави чи соку. Приготувати такий десерт зможе навіть починаюча домогосподарка, а ми, звичайно ж, з цим допоможемо. Представляємо твоїй увазі наш покроковий рецепт кексів.

Вісім способів приготувати домашній кекс на будь-який смак. Дітям подобається, щоб було послаще, а дорослі оцінять більш спокійні варіанти. Яке ласощі приготувати саме сьогодні - вирішувати тобі! Головне - додати до інгредієнтів хоча б трішки любові і ласки.

Покроковий рецепт кексів

Кекс на вершках

Кекс на вершках
Кекс на вершках, фото:depositphotos

складові

4 яйця
250 г цукру
250 г вершків 35% жирності
125 г крохмалю
125 г борошна
2 г ваніліну
10 г розпушувача

приготування

Збий яйця з цукром і ваніліном. Потім, продовжуючи збивати, додай до маси теплі вершки, так вона стане рідшою.
Окремо змішайте борошно, крохмаль і розпушувач. Просійте в масу і збийте міксером до однорідності. Замісіть тісто без грудочок і вилийте в форму.
Випікати його в духовці, розігрітій до 160 градусів, близько 50 хвилин. Отриманий кекс можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадною крихтою.


Леопард

кекс "Леопард"
кекс "Леопард", фото:depositphotos

складові

100 г м'якого вершкового масла
200 г цукру
4 яйця
1 ч. Л. ванильнойесенції
150 г борошна
50 г кукурудзяного крохмалю
1 ч. Л. розпушувача
сіль
какао

приготування

Збий масло і цукор до білої піни. Яйця змішай з ванільною есенцією за допомогою вилки і, збиваючи, поступово з'єднай з маслом.
Просій борошно, кукурудзяний крохмаль, сіль і розпушувач. З'єднай з яєчно-масляною масовою. Замісити тісто і розділити його на 2 частини. Одну відклади.
Другу частину тіста розділи на велику і меншу. У велику просій какао, а в меншу додай 0,25 ст. л. какао і 0,5 ст. л. муки. Змасти маслом форму для випічки.
По черзі видавлюй на поверхню форми різні кольори тіста, щоб зімітувати "леопардовий" малюнок. Не бійся щось зробити неакуратно, адже шкура леопарда не має ідеальних форм.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Випікати кекс в духовці протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. В ідеалі можна спекти 2 коржі і поставити їх один на одного. Так десерт буде виглядати цікавіше.

Лимонний кекс

Лимонний кекс
Лимонний кекс, фото:depositphotos

складові

200 г маргарину
2 лимона
150 г цукру
10 г розпушувача
2 ст. борошна
4 яйця
200 мл молока

приготування

Натри маргарин на крупній тертці. Потім перемішай його з цукром і яйцями, вилий молоко, додай розпушувач, просій борошно і замішуй тісто. Повинна вийти консистенція густої сметани.
Якщо маргарин в процесі залишиться шматочками, а не розітреться в крихту, у тіста буде цікава пориста консистенція. Зніми з лимона цедру, а м'якоть натри на тертці.
Вмішай лимонну масу в тісто, а саме тісто вилий у підготовлену форму і випікай близько 35 хвилин при температурі 170 градусів. Не діставай кекс відразу ж з духовки. Дай йому трохи охолонути перед цим.


Сирний кекс з грушею

Сирний кекс з грушею
Сирний кекс з грушею, фото:depositphotos

складові

225 г борошна
115 г масла
250 г цукру
200 г сиру
3 яйця
0,5 ч. Л. розпушувача
2-3 груші
ваніль

приготування

Тепле масло збий з цукром і змішай з протертим через сито сиром. Після додай ваніль. Вбий в масу яйця по одному і добре розмішай. Всип просіяне борошно і розпушувач, замісити тісто.
Змасти маслом форму, виклади в неї тісто. Зверху помісти нарізані кружечком груші. Випікати кекс близько години при температурі 170 градусів. Готовність перевір сірником.