$ 39.67 € 42.52 zł 9.86
+12° Київ +14° Варшава +17° Вашингтон

Протести в США: на українську журналістку напав один із демонстрантів

Ольга Коваль 03 Червня 2020 06:02
Протести в США: на українську журналістку напав один із демонстрантів

Під час протестів у місті Санта-Моніка один з демонстрантів напав на українську журналістку Христину Шевченко, яка знімала сюжет для програми chastime, що виходить на «Голосі Америки».

«Близько 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент - і в очах потемніло від удару кулаком в тім'я. Я втратила свідомість на кілька секунд і впала. Штатив з камерою також впали мені на стопу. Я почала кричати, що я преса і мені вдалося встати на одну ногу», - повідомила Шевченко в Facebook.



Журналістка додала, що їй вдалося дістатися до машини, а згодом медики діагностували у неї перелом двох пальців на нозі і легку травму голови. Поліції під час нападу не було.

Нагадаємо, в США протести охопили близько 30 міст в зв’язку з вбивством поліцейським темношкірого чоловіка Джорджа Флойда в штаті Міннесота.

Під час протестів у різних містах США за останні 48 годин журналісти 60 раз піддавалися нападам з боку поліції і демонстрантів.

В зв’язку з протестами і заворушеннями біля Білого дому через вбивство Джорджа Флойда у Вашингтоні ввели комендантську годину і вивели на вулицю Національну гвардію.

Президент США Дональд Трамп закликав губернаторів усіх штатів розгорнути національну гвардію для припинення протестів у країні. В іншому випадку уряд США задіє Збройні сили.