$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+9° Київ +12° Варшава +11° Вашингтон

Місія Crew Dragon: Falcon 9 повернулася на мис Канаверал після успішного запуску

Ольга Коваль 03 Червня 2020 06:57
Місія Crew Dragon: Falcon 9 повернулася на мис Канаверал після успішного запуску

Плавуча платформа «Of Course I Still Love You», на яку в океані приземлилася перша сходинка ракетоносія Falcon 9, повернулася в порт мису Канаверал.

Компанія SpaceX оприлюднила в Twitter фотографії ракети, що повернулася з космосу.


Ракета Falcon приземлилася на платформу SpaceX в Атлантичному океані 30 травня через 10 хвилин після доставки кораблем Crew Dragon двох астронавтів на орбіту Землі.

Нагадаємо, 30 травня з мису Канаверал вперше здійснено пілотований запуск корабля Crew Dragon компані SpaceX Ілона Маска.

Астронавти Дуглас Херлі і Боб Бенкен в рамках місії Crew Demo-2 повинні провести випробування корабля перед здачею його в експлуатацію для регулярної доставки екіпажів на Міжнародну космічну станцію. Вони досягнуть МКС-31 травня о 17:29 за київським часом, а на 19:45 заплановано відкриття люка між МКС і Crew Dragon.

27 травня компанія SpaceX Ілона Маска скасувала свою місію по відправці астронавтів на Міжнародну космічну станцію через несприятливу погоду на траєкторії польоту.

1 червня американські астронавти Боб Бенкен і Дуглас Харлі покинули корабель Crew Dragon і зійшли на борт Міжнародної космічної станції, де можуть провести від 30 до 119 діб.

Раніше Ілон Маск показав симуляцію першого пілотованого польоту Crew Dragon.