реклама

реклама

Під час карантину музеї та заповідники Черкащини готуються приймати відвідувачів: облаштовують територію, висаджують дерева, збирають наукові матеріали.

e86a5708816fa2bb

Про це в ефірі Українського радіо «Рось» розповіли керівники історико-культурних закладів, інформує «Суспільне».

Зі слів начальниці відділу обласного управління культури Наталії Осипенко, заповідники і музеї поетапно відновлюють свою роботу. Вже проводять екскурсії у приміщеннях, відвідувачі можуть побувати на території заповідників та ознайомитись із пам’ятками історії та природи за умови дотримання санітарних вимог.

Одним із перших розпочав приймати відвідувачів національний історико-культурний заповідник «Чигирин». Як розповів завідувач Богдан Легоняк, вже нині чимало людей їде до тисячолітнього дуба Максима Залізняка й інших локацій Холодного Яру та резиденції Богдана Хмельницького. Крім того, заповідник готує віртуальні експозиції з історії та етнографії Чигиринщини.

Зі слів генерального директора національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка" Людмили Шевченко, наукові працівники в період карантину також проводять онлайн виставки і екскурсії, які можна переглянути на сторінках закладу в фейсбуці. Крім того, зібрали матеріали для майбутньої книги про села Звенигородщини та її талановитих людей.

Керівниця Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника Парасковія Степенькіна розповідає, що в період карантину співробітники висаджували дерева, кущі, квіти на локаціях музеїв. Коштом благодійників на острові Коцюбинського в Корсуні обладнали додаткову фотозону, впорядкували територію біля джерела.

Із послабленням карантину відкрився для відвідувачів і дендрологічний парк «Софіївка». Гід і фахівець відділення інклюзивного туризму Уманської міськради Ліана Роднікова розповіла, що днями вже проводили перші екскурсії простонеба із дотриманням карантинних правил: не більше 10–ти екскурсантів, безпечна дистанція та масковий режим.

Нагадаємо, з 1 червня в Україні дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більше 10 людей (наприклад, розпочнуть роботу автошколи); а також відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом. Скасування обмежень можливе лише у тих регіонах, де це дозволятиме епідемічна ситуація.

Галина Рибак

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100