$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

"Миші з'їли". Радник Авакова повідомив про зникнення з держрезерву 2700 вагонів зерна

"Миші з'їли". Радник Авакова повідомив про зникнення з держрезерву 2700 вагонів зерна Сума збитків від зниклого зерна становила понад 800 млн грн
Фото: depositphotos.com

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Михайло Апостол заявив, що за фактами розтрати майна Держрезерву поліція відкрила провадження.

Із державного резерву зникло майже 2700 вагонів зерна. Про це 31 травня у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

"Майже 2700 вагонів зерна, яке повинно б знаходитися на зберіганні у Держрезерві, "з’їли миші". Сума збитків – більше ніж 800 млн грн. Цю нестачу, за словами колишнього керівника Держрезерву Ярослава Погорілого, виявили в ході аудиту. Ненажерливі миші добралися також до структури Держрезерву в Чорткові, на Тернопільщині. Тут вони очистили склади зерна, яке б помістилося у більше як 150 вагонів-зерновозів", – написав він.

Інтерв'ю Погорілого, на яке посилається Апостол, опубліковано ZN.UA 20 травня. У ньому голова Держрезерву зазначає, що всього зафіксували збитків більше ніж на 1 млрд грн, а сам Держрезерв заповнено на 3% від норми накопичення.

"На одному з підприємств ми не знайшли майже 18 тис. тонн зерна, на іншому – майже 20 тис., на третьому – 112 тис. тонн. От уже 150 тис. тонн зерна, яке буцімто в нас є, але насправді вже давно розкрадені та продані", – повідомив Погорілий.

Апостол 2 червня заявив, що за цими фактами поліція відкрила провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна).