У Одесі та Миколаєві кіберполіція провела обшуки через незаконну ретрансляцію телеканалів трьох медіа груп

У Одесі та Миколаєві кіберполіція провела обшуки через незаконну ретрансляцію телеканалів трьох медіа груп

Фото: unsplash.com

Пірати продавали приставки Aura HD, Mag 250, U2C, Android та Smart TV.

У понеділок, 3 серпня, працівники кіберполіції провели обшук в Одесі та Миколаєві сервісу для продажу ТВ-приставок за допомогою яких здійснювалась незаконна ретрансляція низки телеканалів груп 1+1 media, StarLightMedia та медіахолдингу "Медіа Група Україна".

Медіахолдинги 1+1 media, StarLightMedia та "Медіа Група Україна" подали заяви щодо вчинення злочинів, передбачених ч. 3  ст. 176 (порушення авторських та суміжних прав) та ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання у телекомунікаційну мережу) Кримінального кодексу України, до відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області.

Зазначається, що під час обшуку було встановлено всіх причетних до порушення осіб, якими виявилися мешканці Одеської та Миколаївської областей. У помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки та комп’ютерне обладнання, за допомогою якого здійснювалось адміністрування піратського онлайн-порталу для продажу ТБ-приставок. Вилучене обладнання направлено до експертного центру для проведення низки експертиз та, як результат, повинно бути оголошено підозри із крадіжки інтелектуальної власності.

Нагадаємо, що у січні 2020 року медіа групи 1+1 media та StarLightMedia вперше в Україні ініціювали притягнення до кримінальної відповідальності за тяжкий злочин одного з інтернет-провайдерів Одеського регіону у справі щодо нелегального надання своїм абонентам послуги IPTV-телебачення без укладення ліцензійних договорів з правовласниками. У період 2018-2019 рр. провайдер ретранслював телеканали 1+1, 2+2, ТЕТ, Бігуді, УНІАН, ПЛЮСПЛЮС, СТБ, Новий канал, ICTV, ОЦЕ, М1 та М2 задля отримання незаконного доходу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація