Як повідомляє CNBC, держсекретар США Майк Помпео оголосив на прес-конференції в середу, що Сполучені Штати створять "чисту мережу". Також він назвав 7 компаній, яким буде заборонено використовувати додатки з Китаю. І їм також буде обмежений доступ до хмарних систем США.

Згодом він оголосив про відповідні плани на сайті уряду США. "Чиста мережа" назвала 7 китайських технологічних компаній, яким заборонять запускати додатки та Інтернет-сервіси з Китаю. План включає п'ять областей-оператори, магазини додатків, додатки, хмарні сервіси та кабелі. Це дозволить США повністю розправитися з китайськими компаніями наступним чином.

Дональд Трамп, скріншот: YouTube
Дональд Трамп, скріншот: YouTube

Оператори: настійно закликають Федеральну комісію зі зв'язку США (FCC) відкликати і припинити дію дозволу China Telecom, China Unicom, Pacific Networks Corp і її дочірньої компанії ComNet (США) на надання послуг зв'язку в США.

Магазин додатків: Помпео в той же день підкреслив, що Сполучені Штати найближчим часом вживуть заходів і у них є вагомі причини для видалення додатків, фінансованих Китаєм.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Додатки: запити на видалення додатків американських компаній з магазинів додатків ненадійних виробників смартфонів (з посиланням на Huawei).

Дональд Трамп, флто з вільних джерел
Дональд Трамп, флто з вільних джерел

Кабелі: старанно працюйте над тим, щоб інформація, передана по підводних кабелях, підключеним до глобальної мережі Інтернет, не була знищена.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в Android-смартфонах з'явиться секретна папка для зберігання файл. Повідомляється, що Google впровадить в нову версію ОС папку, для входу в яку система попросить ввести пін-код. Досить зручна функція, якщо врахувати, що в деяких країнах смартфонами користуються відразу кілька людей.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення Google Chrome дозволить позбутися від докучливих повідомлень в самому браузері. Повідомляється, що функція буде доступною в найближчому оновленні.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 обзаведеться унікальною фішкою. йдеться про магніт, який буде розташований під задньою кришкою, а потрібен він для бездротової зарядки, яку компанія представить разом зі смартфоном.