В КМДА повідомили, чи зростуть тарифи на воду в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В КМДА повідомили, чи зростуть тарифи на воду в Києві

Особисті фінанси
517
Вартість холодної води та водовідведення цього року не зросте. Місто не має наміру погоджувати зміну тарифу в бік збільшення.
Про це в інтерв’ю виданню Вечірній Київ повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.
«Це позиція міста. Ми знаємо про звернення «Київводоканалу» з цього приводу. Але переконані, коли є економічні наслідки пандемії і людям дуже важко матеріально, підвищувати тариф не можна. Треба активізувати роботу, знайти внутрішні резерви на підприємстві. Адже ми всі працюємо в складних нинішніх умовах боротьби з вірусом, який вплинув на усі сфери життя, тож мусимо знаходити вихід з таких ситуацій», – пояснив Петро Пантелеєв.
Нагадаємо, за даними Держстату, найбільші витрати одного домогосподарства в Україні припадають на: їжа – 4325 грн, або 43,8% сукупних витрат; житло та оплата комуналки – 2126 грн, або 21,6%; непродовольчі товари – 2998 грн, або 30,4%.

Довідка Finance.ua:

  • Підвищення тарифів на е/е призведе до збільшення тарифів на воду, таку думку висловив віце-президент Асоціації водоканалів України “Укрводоканалекологія” Ольга Бабій.
  • До 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною та публікувалася лише після 22 числа місяця споживання.

Як заощадити на комуналці 2020

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас