Новини

Коломойський намагатиметься максимально розхитати ситуацію в Україні – Шабунін

Коломойський намагатиметься максимально розхитати ситуацію в Україні – Шабунін

Український олігарх Ігор Коломойський, якого Міністерство юстиції звинуватили у США у розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, намагатиметься максимально розхитати ситуацію в Україні.

Про це написав голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін на своїй сторінці у Facebook.

“Це лише початок. Наступний етап – розвиток кримінального провадження по Коломойському в США. Там його ніякий Баканов (Іван Баканов – голова СБУ – ред.) не врятує. Зараз страх штовхне Коломойського на ще тісніший союз з росіянами (ОПЗЖ і ко), щоб максимально розхитати ситуацію в Україні”, – написав Шабунін.

За його словами, ключова атака може відбутися за допомогою Конституційного суду України, а також деяких народних депутатів у Верховній Раді.

Шабунін додав, що найкраще позицію президента України Володимира Зеленського щодо цієї ситуації буде видно по тому, чи продовжить Баканов блокувати підозри у справі ПриватБанку.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США 6 серпня звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського “в крадіжці мільярдів в банку, яким він колись володів”, і в їх відмиванні в США.

Раніше кореспондент “Прямого” у США Катерина Лісунова повідомляла, що американські засоби масової інформації прямо наголошують на зв’язках Коломойського з Зеленським.

Нагадаємо, 5 серпня Федеральне бюро розслідувань провело обшуки в приміщеннях компанії Optima Management Group в офісному центрі в місті Клівленд, штат Огайо. Розслідувачі вважають, що Optima пов’язана з Ігорем Коломойським.

Раніше агентство Kroll виявило схему, як ексвласник “ПриватБанку” разом із братами Суркісами виводив кошти з фінустанови під час націоналізації.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.