фото УНІАН

Кегичівський районний суд Харківської області виніс рішення у справі про спробу арешту майна "Труд 2012", дочірнього підприємства компанії "Агроінвест Холдинг" - одного з найбільших сільськогосподарських підприємств Харківської області. Рішення суду наказує правоохоронним органам повернути раніше заарештовані вантажні автомобілі з зерном, які належать "Агроінвест-Холдингу".

Про це повідомив веб-сайт "Агроінвест Холдингу".

Під арештом опинилися автомобілі, завантажені зерном. Власники підприємства пов'язують арешт зі спробою рейдерського захоплення господарства "Труд 2012", яке входить до "Агроінвест Холдингу". За попередніми даними ініціатором захоплення є колишній найманий директор Володимир Басистий, який, судячи з усього, привернув до своїх дій місцевих представників правоохоронних органів.

Відео дня

Виходячи з даних справи, суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора про арешт майна підприємств. Рішення суду повинно бути виконане протягом 5 днів.

За словами засновника і співвласника "Агроінвест Холдингу" Олега Кияшко, ця виграна справа - тільки перший крок до відновлення справедливості. "Ми змогли повернути наше майно, але це тільки початок. Зараз на нас триває небачений тиск з боку силовиків. Але тепер, коли ми мобілізували свої сили і почали відстоювати свій бізнес в судах, всі винні у протиправних діях понесуть покарання згідно з нормами законодавства", - сказав він.

Нагадаємо, раніше відбулася спроба захоплення підприємства "Труд 2012", яке є частиною "Агроінвест Холдингу". Захоплення почалося з арешту засновника і співвласника холдингу, харківського бізнесмена Олега Кияшко. Зловмисники вважали, що тільки у Олега Кияшка є право підпису документів "Труд 2012", і за час його незаконного утримання під вартою вони встигнуть захопити і переоформити підприємство. Однак завдяки прозорості та структурованості бізнесу агрохолдингу вдалося оперативно відреагувати і тут же призначити нового директора - Водоріза Олександра Олександровича. Вже 27 липня він зміг потрапити на підприємство, а ще через 2 дні - почати попередній аудит.

Довідка

ТОВ "Агроінвест Холдинг" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, до складу якого входять 5 сільськогосподарських підприємств. Сільськогосподарські угіддя зосереджені в Харківській області. Основна сфера діяльності: виробництво зернових, зернобобових та олійних культур, вирощування, зберігання, торгівля сільськогосподарською продукцією. Профільні культури - кукурудза, соняшник, ячмінь, пшениця, ріпак та інші культури.

ТОВ "Агроінвест Холдинг" входить в число сумлінних платників податків Харківської області. Обсяг податкових відрахувань у 2019 році склав понад 10 млн гривень. У компанії працює близько 300 осіб.

Довгострокове партнерство з банківським сектором дозволяє компанії активно залучати кредитні кошти для внутрішніх інвестицій, підвищення ефективності виробництва і підвищення його рентабельності. До початку 2020 року кредитний портфель склав понад 50 млн гривень.

Досягнення "Агроінвест Холдингу" протягом ряду років були відзначені нагородами: "Лідер галузі 2016" (Leader of the branch), "Лідер року-2017", "Лідер галузі-2019".

Засновником і співвласником компанії є харківський бізнесмен Олег Кияшко.