18:24 07.08.2020

Офіс омбудсмена виявив Telegram-бот, що поширює персональні дані українських військовослужбовців

1 хв читати
Офіс омбудсмена виявив Telegram-бот, що поширює персональні дані українських військовослужбовців

Департамент у сфері захисту персональних даних Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини виявив чат-бот у месенджері Telegram, у якому оприлюднено персональні дані майже 7 тис. українських військовослужбовців.

Як повідомляє прес-служба Офісу омбудсмена України на сторінці у Facebook, у табличному файлі містяться персональні дані (ПІБ, номери військових частин, стверджувальні дати самовільного залишення військових частин) про 6907 військовослужбовців.

"З метою оперативного припинення незаконного поширення персональних даних громадян України, що в умовах військової агресії з боку Російської Федерації також може завдати істотної шкоди обороноздатності держави, секретаріат уповноваженого направив листи на адресу Служби безпеки України та Національної поліції України з метою вжиття відповідними органами заходів реагування в межах їхньої компетенції", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Офіс омбудсмена просив невідкладно блокувати Telegram-бот, який на сьогодні продовжує поширювати зазначений файл із персональними даними.

Так, 6 серпня Національна поліція України поінформувала Офіс омбудсмена, що Солом'янське управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за зазначеним фактом розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст.182 (порушення недоторканості приватного життя) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА