Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

В Іспанії через українця довелося посадити літак: той відмовлявся надіти маску

Літак авіакомпанії Air Europa, який 6 серпня летів з острова Гран—Канарія до Мадриду, довелося екстрено садити в аеропорту Малаги через українця, який відмовлявся надіти маску.

Про це пише El Periodico.

Там зазначають, що українець був з ознаками алкогольного сп'яніння, а екіпаж неодноразово пропонував чоловіку надіти маску, але він відмовлявся. Після цього був активований відповідний протокол, розповіли в авіакомпанії Air Europa.

Асоціація диспетчерів Іспанії також повідомила про інцидент. Там зазначили, що командир літака запросив посадку в аеропорту Малаги через «конфліктного пасажира на борту». Після посадки порушника передали правоохоронцям.

Після врегулювання інциденту літак продовжив подорож до Мадрида.

А чи можна українцям в'їхати в Іспанію?

Зазначимо, що загалом в'їзд українців до ЄС, зокрема й Іспанії, залишається закритим. Україна не потрапила 30 липня до переліку «безпечних» для в'їзду країн Європейського Союзу. Перелік країн переглядатимуть через два тижні. Це означає, що в’їзд загалом залишається закритим, крім окремих категорій українців:

  • тих, хто подорожує з метою навчання;
  • громадян, які подорожують через територію ЄС транзитом;
  • моряків, що прямують на корабель;
  • медиків й дослідників;
  • сезонних працівників;
  • висококваліфікованих працівників третіх країн, якщо їхня зайнятість необхідна з економічного погляду і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

А куди нам можна поїхати за кордон?

На сьогодні свої кордони для громадян України відкрили повністю або з певними умовами 38 країн,  розповів  міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кордони відкрили, зокрема, Болгарія, Словенія, Мальдіви, ОАЕ, Ірландія, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Рико, Туреччина, Сербія, Албанія, Чорногорія, Хорватія, Білорусь, Велика Британія, США, Єгипет, Мексика, Туніс, Багамські острови. Проте тиждень тому кордони для українців закрили Сейшельські острови.

Але умови перетину кордонів кожної країни відрізняються. Міністерство закордонних справ рекомендує перед поїздкою вивчити ці правила. Це можна зробити на інтерактивній  карті  українського міністерства або на сайтах МЗС інших країн.