Рівнянину інкримінують державну зраду та дезертирство

07.08.2020 19:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Військовослужбовець без поважних причин не прибув до визначених військових частин на материковій Україні та в подальшому перейшов на бік ворога.

Рівнянину, колишньому військовослужбовцю Військово-морських сил Збройних Сил України  інкримінують державну зраду та дезертирство ( ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України). Про це повідомляє прокуратура Рівненської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець міста Рівне під час проходження військової служби у ВМФ ЗСУ на території Автономної Республіки Крим у 2014 році під час окупаційних дій Російської Федерації не виконав директиви Міністра оборони України та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ, без поважних причин не прибув до визначених військових частин на материковій Україні та в подальшому перейшов на бік ворога, уклавши контракт на проходження військової служби у військовій частині 63876 ЗС РФ з дислокацією в тимчасово окупованому місті Севастопіль, АР Крим.

За дезертирство та державну зраду чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews