В столиці Білорусі затримали журналістів телеканалу “Настоящее время” (проєкт “Радіо Свобода”) Ірину Ромалійску, Юрія Баранюка і Івана Гребенюка. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Відзначається, що силовики, а саме двоє міліціонерів у формі і двоє в цивільному, прийшли за журналістами в готель «Мінськ». Зараз затримані перебувають в Московському районному управлінні внутрішніх справ Мінська.

За інформацією «Єврорадіо», затриманим інкримінують порушення законів відносно ЗМІ – робота в Білорусі без акредитації.

“За нашими даними, їх везуть до Московського РУВС Мінська. Причина затримання на даний момент невідома. Телефони трьох затриманих і власного кореспондента”Настоящего времени”в Білорусі Романа Васюковіча зараз заблоковані”, – заявила редакція.

Телеканал зазначив, що журналісти телеканалу вже кілька тижнів перебувають в Білорусі і висвітлюють хід президентської кампанії. Напередодні ввечері “Настоящее время” провело чотиригодинний ефір з кандидата в президенти Світлани Тіхановської.

Відзначимо, що Ірина Ромалійська і Іван Гребенюк живуть в Празі. Там розташована редакція телеканалу «Настоящее время». Його фінансує Конгрес США. Згідно з концепцією, завданням каналу є «просування демократичних цінностей та інститутів».

“Настоящее время” направило запити про затримання кореспондентів в МВС Білорусі. Відповіді поки не надійшло.