Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Статки 36-річного Марка Цукерберга перевищили 100 млрд доларів. Таких людей усього троє у світі

Статки 36—річного співзасновника й керівника Facebook Марка Цукерберга вперше перевищили 100 мільярдів доларів. Сталося це після запуску сервісу коротких відео TikTok під назвою Reels — функція доступна в мобільному додатку Instagram.

Про це повідомляє Bloomberg.

Тепер Цукерберг входить до так званого клубу «сентимільярдерів» — тобто людей зі статками понад 100 мільярдів доларів.

Їх усього троє у світі: окрім керівника Facebook, це засновник і керівник Amazon Джеф Безос(189,7 мільярда доларів) і співзасновник Microsoft Білл Гейтс(113,6 мільярда доларів).

Макр Цукерберг володіє 13% акцій компанії Facebook. Вони і складають більшу частину його статків. За 2020 рік, за даними Bloomberg, вони вже зросли на 22 мільярда доларів.

Видання також зазначає, що акції Facebook вранці 7 серпня зросли на понад 6%. Цьому частково міг посприяти указ президента США Дональда Трампа, спрямований проти TikTok — китайського сервісу, із яким прямо конкурує остання розробка Цукерберга Reels.

Що то за указ такий?

6 серпня президент США Дональд Трамп підписав укази про боротьбу з загрозою, зокрема, TikTok. Вони набудуть чинності через 45 днів — 20 вересня — якщо китайські власники не вирішать продати свої компанії.

TikTok є однією з найпопулярніших платформ у світі: лише за березень 2020 року, за даними порталу SensorTower, її завантажили 65 мільйонів людей у світі. Загалом же з часу створення у 2017 році її встановили понад 2 мільярди разів.

Нещодавно ByteDance, яка володіє додатком, вирішила розділити бізнес і продати частину у США, щоб соцмережу не закрили,  пише  Reuters із посиланням на джерела. Трамп навіть  оголосив дедлайн: або TikTok «американізується» до 15 вересня, або у США його заблокують.

Нещодавно Microsoft підтвердив чутки, що деякий час гуляли на ринку: він справді веде перемовини про купівлю TikTok. За  оцінками  CNBC, сервіс обійдеться американській компанії в 10-30 мільярдів доларів.

У компанії обіцяють покращити захист персональних даних користувачів TikTok та зберігати дані американських користувачів лише у США, а з іноземних серверів їх видалити.

А що це за конкурент TikTok від Facebook?

5 серпня Facebook представив свій сервіс коротких музичних роликів Reels, який уже почав діяти у США та ще 50 країнах. Він працюватиме в межах додатку іншої соцмережі компанії — Instagram. Про це повідомляє Instagram у своєму блозі.

На відміну від інших популярних продуктів Facebook, Reels більше зорієнтований на творців контенту. Він дозволяє створювати короткі відео для мобільних екранів із додаванням спецефектів та музики.

Своїм функціоналом Reels повторює іншу популярну соцмережу — TikTok, яка належить китайській компанії ByteDance. Раніше керівник TikTok Кевін Маєр завуальовано звинуватив Facebook у плагіаті та нечесній конкуренції.