На озері Редькіно (більше відомому як Міністерське) в Києві, тренер і майстер плавання на далекі дистанції Михайло Романишин здійснив перший на території України добовий заплив.

Його результат - 55 кілометрів - автоматично став національним рекордом, пише портал "Факти".

Михайло плив без ласт і лопаток для плавання. На ньому були гідрокостюм і гідрошлем, що оберігає від переохолодження, а також окуляри і наручний годинник з навігатором. На дистанції поруч зі спортсменом йшов каяк (човен) супроводу з двома веслярами. Навіть у темряві вони добре бачили у воді Михайла - по надувному буйку жовтого кольору, який був до нього прив'язаний.

"Я стартував 5 серпня о восьмій годині вечора. Плисти вночі виявилося не настільки складно, як можна було очікувати: відчував себе нормально, сильного бажання спати не відчував. Погода стояла тиха, щосили світила місяць, плюс світло від міста. Так що я чудово бачив поверхню води. Неподалік від берега знаходяться дачі. Я використовував в якості орієнтирів світло ліхтарів двох дачних будинків, відстань між якими становить близько одного кілометра: плавав від одного до іншого і назад. Тільки під ранок-години о четвертій-відчув деяку втому, а о шостій ранку — занепад сил. Але через деякий час був знову в тонусі. А в кінці дня на останніх п'яти кілометрах відкрилося друге дихання-організм як би розумів, що вже скоро фініш", - розповів Михайло в інтерв'ю "Фактам".

- На дистанції ви що-небудь їли?

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

- Звичайно, потрібно було давати організму такі необхідні в таких випадках вуглеводи. Тому кожні 30-40 хвилин хлопці з каяка супроводу давали мені трохи дитячого харчування. А через кожні дві години я вибирався на берег (хвилин на 15), щоб з'їсти порцію побільше. Це були фрукти, особливо налягав на кавун. Під час цих перепочинків робив розтяжку. Також після подолання кожних 20 кілометрів виходив на берег, щоб зробити більш ґрунтовну розтяжку.

НЕВЕРОЯТНАЯ ПОДДЕРЖКА ПРИДАЛА СИЛ АЖ НА ВСЮ НОЧЬ👍 . Друзья приезжали из других городов: Белая церковь, Черкассы, и даже из Ирпеня😂 . Благодарен каждому, кто пришёл, и кто написал добрые слова пожелания🙏 . Вы сделали этот рекорд💪 . Есть Люди, которые даже организацию праздника подкорректировали, или, я бы сказал, взяли на себя👍 @slava.rozghoniuk Без тебя я бы фиг доплыл🙏🤝 . Он даже почувствовал, что оставлять меня не стоит, и решил всю ночь кормить/сопровождать/ подбадривать меня👍 . Теперь я понимаю, что только такие Хорошие Люди способны создавать крутейшие продукты, как Жилой Комплекс @utlandia.irpin Ты просто творишь историю в сфере недвижимости💪💪 . Это и есть настоящая Команда💪 . Самый заботливый и ответственный @viktor_i_ego Который и глаз не сомкнёт, пока всё не будет с тобой ок👍 Просто отцовская поддержка🙏 . Младший брат @alromanishyn Бросил все дела, и включился в команду💪 Ты уже взрослый Умничка🙏 . Мой ученик Коля Тронько. Совсем ещё ребёнок, но такой взрослый и мудрый💪🙏 . Мой новый товарищ Слава Цимбаленко, просто неутомимый мужчина💪 Мотивировать и поддерживать умеешь очень💪 . Всех сильно Обнял🙏

Geplaatst door Плавание Онлайн - Тренер Миша Романишин op Vrijdag 7 augustus 2020

- Як почувалися після завершення добового запливу?

- Спочатку нормально. Але коли приїхав додому, підскочила температура до 37,6 градуса — явна ознака того, що організм пережив сильний стрес. Крім того, палило шкіру, адже вона добу не могла як слід дихати через пори, перебуваючи в гідрокостюмі.

- Після таких навантажень не було безсоння?

- На щастя, ні, спалося добре. На ранок був знову свіжим і бадьорим. І ось ще що: тільки коли повернувся після запливу додому, зрозумів, що хотілося б з'їсти: побачив на кухні банку солоних огірочків і вм'яв їх за один присід, та ще й розсолу випив (посміхається).

Михайло відмітив, що цей заплив є свого роду репетицією перед дводобовим водним марафоном, протяжністю 101 км.Михайло спробує проплисти 15-17 серпня з Миколаєва в Коблево через Південний Буг і Чорне море.

"Майбутній заплив організований як заклик до небайдужих людей надати посильну фінансову допомогу ветерану спорту Сергію Гречко. Гроші потрібні на лікування виявленої у нього хвороби",- повідомив спортсмен.

ДАЛЬШЕ БУДЕШЬ💪 ТЕПЕРЬ Я ЗНАЮ КАК ПРОПЛЫТЬ 60+ км . Но это умение докручу на заплыве в 100 км без сна💪 . Кто ждёт мой марафон из Николаева в Коблево? . Одно хочу сказать! Плыть к цели в 100 раз легче, чем мотаться по кругу🤦🏻‍♂️ . Даже круг в 2500метров кажется как бельчье колесо🤷‍♂️ . А если далеко, то постоянно что-то новенькое. . Короче 55 км не предел! Работаем дальше💪 . У меня впереди подготовка в 9 дней, но очень лайтовая) Успею за 40 часов сотку?👇

Geplaatst door Плавание Онлайн - Тренер Миша Романишин op Vrijdag 7 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Переплюнув Грету Тунберг: 50-річний чоловік проплив крижаний тунель Антарктиди заради порятунку планети

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українець встановив новий світовий рекорд у плаванні: програв тільки співвітчизнику

Також «Знай.иа " писав, що Український плавець Романишин встановив унікальний рекорд