У Парижі відкрили найбільший у світі сад на даху

08.08.2020, Служба новин ІАС "Аграрії разом"
У Парижі відкрили найбільший у світі сад на даху Рис.1
Фото: із відкритих джерел

Париж скорочує викиди вуглецю, вирощуючи власну агропродукцію прямо в центрі міста - в декількох хвилинах ходьби від Ейфелевої вежі відкрили міську ферму на даху.

Порт-де-Версаль в 15-му окрузі Парижа, великий культурний комплекс всього в 15 хвилинах від Ейфелевої вежі, став місцем створення нової міської ферми на даху. Це ферма є найбільшою в світі.

Перша черга проекту відкрилася в травні після двомісячної затримки, викликаної локаутом, і ферма стала зеленим раєм для виробництва продуктів харчування для міста. Більше того, Le Perchoir, відома мережа закладів на дахах Парижа, відкрила бар і ресторан на терасі з панорамним видом, з меню «Від ферми до виделки», яке включає продукти, вирощені на даху.

Розташована на площі 14 тис. квадратних метрів (розміром приблизно з два футбольних поля) ферма буде включати в себе більш ніж 20 невеликих садів-городів, що дають більше 2000 фунтів фруктів і овочів в день в сезон з 30 різних видів рослин. Рослини будуть вирощуватися вертикально, використовуючи багатий поживними речовинами розчин і дощову воду для живлення рослин. Використання тільки 10% води від необхідних в традиційних сільськогосподарських умовах обсягів, на думку експертів, є більш стійким методом ведення сільського господарства.

На наступному етапі ферма Nature Urbaine буде пропонувати не тільки продукцію, але і ряд послуг, пов'язаних з міським сільським господарством, таких як освітні тури і тімбілдінг (team-building) заходи для компаній. Місцеві жителі зможуть орендувати близько 140 ділянок для власних городів.

Viparis з Porte de Versailles об'єдналася з двома компаніями, що спеціалізуються на міському сільському господарстві, Agripolis і Cultures en Ville, щоб створити ферму на даху. Agripolis керує фермою, а Cultures en Ville займається обслуговуванням та заходами. Вони сподіваються, що ця ферма об'єднає громади і забезпечить продуктами харчування будинки і ресторани на півдні Парижа, знизивши при цьому викиди вуглекислого газу.

"Встановлюючи працюючі ферми на ділянках, якими ми керуємо, ми допомагаємо підвищити екологічну та економічну стійкість міст завтрашнього дня. Це наш основний принцип", - сказав Пабло Нахле Черруті, генеральний директор Viparis. «З цією метою майданчик Paris Expo Porte de Versailles буде постачати ресторани в комплексі, в першу чергу Le Perchoir, а також жителів Південного Парижа і сусідніх муніципалітетів, безпосередньо або через дистриб'юторську мережу, їдальні компаній і готелі».

Також читайте:

Джерело: 
www.euronews.com.
Читайте більше новин з розділів: 
Світ Усі новини
Дізнавайтесь першими найсвіжіші агрономічні новини України та світу на нашій сторінці в Facebook, Twitter Telegram.

Коментарі та відгуки