fbpx
Сьогодні
18:29 18 Сер 2020

Проти нардепа Киви відкрили справу за відмову спростувати наклеп на Гандзюк

Дніпровське УП ГУНП у м. Києві внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення). Нардеп упродовж року не виконав рішення суду, який зобов'язав його спростувати наклеп на Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси батька Катерини Гандзюк Віктора.

Санкція цієї статті передбачає штраф у сумі від 8 500 до 17 000 грн або позбавлення волі на строк до 3 років.

Ілля Кива в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив: "Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету". 26 червня 2019 року Солом'янський районний суд м. Києва визнав ці слова наклепом і зобов'язав Киву їх спростувати, а також виплатити Вікторові Гандзюку 1409,6 грн судового збору.

Відтоді Ківа так і не спростував свої слова, хоча телеканал "Еспресо" заявляв, що готовий надати йому для цього ефірний час.

Нагадаємо, 31 липня 2018 активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Цього ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

За звинуваченням у нападі на Гандзюк засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін.

18 серпня у Дніпровському суді розпочалося перше засідання у справі голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та екс-помічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна, яких підозрюють у організації та виконанні вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: