Один з найбільших світових виробників добрив «Білоруськалій» готується зупинити роботу

Один з найбільших світових виробників добрив «Білоруськалій» готується зупинити роботу

Цю інформацію підтверджує глава профспілки

Один з найбільших світових виробників добрив «Білоруськалій» готується зупинити роботу
фото DR

Один із найбільших в світі виробників калійних добрив «Білоруськалій» готується зупинити роботу в рамках загальнонаціонального страйку, сказав голова спілки гірників Юрій Захаров у коментарі Reuters.

«Вибої зараз готуються до зупинки. Йдуть завершальні роботи, готуються до зупинки вибоїв», – сказав Захаров.

За його словами, для повної зупинки роботи знадобиться як мінімум доба. Це ж сказав прес-секретар страйкому «Білоруськалій».

«Білоруськалій», на шести рудниках якого працюють близько 16 000 чоловік, є одним з найбільших у світі виробників калію і постачальником добрив у Китай та Індію, а доходи від його діяльності є важливим джерелом поповнення держскарбниці Білорусі.

Білоруська калійна компанія, трейдинговий підрозділ Білоруськалій, повідомила в понеділок, що докладе всіх зусиль, щоб виконати контракти.

Страйки робітників у Білорусі почалися минулого тижня, незабаром після президентських виборів 9 серпня, перемогу на яких з великим відривом, згідно з даними ЦВК, переміг Олександр Лукашенко, який вже 26 років править країною. Опозиція вважає офіційні підсумки голосування сфальсифікованими і вимагає проведення нових виборів.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Білорусі пригрозив відповідальністю робітникам, які страйкують на підприємствах.

Між тим більшість працівників білоруського театру Янки Купали подали на звільнення на знак солідарності зі звільненим директором.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло