На Прикарпатті зустріли унікальний велопробіг ветеранів війн (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

18 Сер, 2020 21:14

Поділитись публікацією
На Прикарпатті зустріли унікальний велопробіг ветеранів війн (ФОТО)

Через Рогатинщину проїхали учасники велопробігу ветеранів війни «Вшануємо пам’ять захисників України».

У заході взяли участь начальник відділу у Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець, його колега із Закарпаття Іван Балашов, голови РДА та районної ради Володимир Штогрин і Роман Гринишин, міський голова Сергій Насалик, голова Івано-Франківської обласної асоціації ветеранів та учасників бойових дій Мирослав Кріль, голова районної громадської організації «Воїни АТО Рогатинщини» Тарас Гаєвич, рогатинські пластуни.

«Сьогодні, напередодні Дня пам’яті захисників України, ми вшановуємо пам’ять загиблих Захисників, які виконуючи свій громадянський обов’язок та захищаючи цілісність території нашої держави, поклали своє життя. В Рогатинському районі є чотири загиблих в боротьбі з російським агресором військовослужбовців. Ми завжди схиляємо голови в пам’ять про їхній мужній подвиг. Сьогодні продовжується війна на сході України, російські окупанти не полишають своїх прагнень, щоб ступити на терени нашої землі, але ми і надалі будемо захишати свою державу від агресора. Дякуємо вам за те, що були в числі перших в цій боротьбі. Пам’ять про тих хто загинув, завжди буде у наших серцях», – наголосив у своїй промові Володимир Штогрин.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять захисників, а рогатинські пластуни символічно поклали квіти до стели Небесної сотні, інформує “Галка” з посиланням на ОДА.

Ініціатор велопробігу Іван Балашов зазначив, що мета заходу – вшанування пам’яті загиблих захисників, підтримка ветеранів війни, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти.

Зазначимо, що ветерани війни планують подолати близько 1800 км Україною, проїхавши за маршрутом Ужгород – Маріуполь та відвідати міста Стрий, Рогатин, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Житомир, Київ, Лубни, Полтава, Дніпро, Запоріжжя та Бердянськ.