Слідчий слідчого комітету Білорусі Андрій Остапович був шокований тим, що відбувається в країні. Він прийняв рішення скласти повноваження і перейти на бік протестувальників. Відповідну заяву він опублікував на своїй сторінці в Instagram, проте через кілька годин після публікації він видалив аккаунт. Співробітник СК Білорусі Андрій Остапович заявив, що більше не хоче виконувати злочинні накази, які віддає уряд.

Остапович зазначив, що накази Слідчого комітету порушують Конституції. Зараз створені умови, які не дозволяють виконувати власні обов'язки. Крім того, Остапович заявив, що слідчих змушують відкривати кримінальні справи виключно на підставі неправдивих свідчень бійців ОМОНу.

Следователь подл в отставку, фото Instagram Андрея Остаповича

я з упевненістю можу сказати, що багато справ сфабриковані, і слідчі в цьому не винні, оскільки отримують неправдиві свідчення ззовні

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Рапорт 1

Рапорт 2

Рапорт 3

Рапорт 4

Рапорт 5

Остапович заявив, що їм дають вказівки і вони змушені їх виконувати, оскільки інакше їм погрожують звільненням.

Остапович заявив, що особисто був присутній на мітингах, і ніяких провокацій з боку протестувальників не було. Силу застосовували тільки правоохоронні органи. Остапович зазначив, що їм віддають злочинні накази. Також за словами колишнього слідчого, народ в Білорусі нічого не трощить, і країну в хаос не ввергає, з боку протестуючих все проходить мирно і спокійно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, Лукашенко вперше з початку протестів після виборів зустрівся з протестувальниками

Як повідомляв портал Знай.иа, у Лукашенка здали нерви на масовому страйку

Також Знай.иа писав, депутати в Європарламенті назвали Олександра Лукашенка персоною нон-грата і заявили, що приєднуються до білоруського народу і вимагають нові вибори, які повинні пройти під наглядом незалежних спостерігачів.