Поділитись:

Трьом громадам на Волині придбають шкільні автобуси

Середа, 19 серпня 2020, 06:58

Фото ілюстративне

У вівторок, 18 серпня, в режимі відеоконференції відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Волинської обласної ради. Депутати підтримали проєкт розпорядження голови ОДА “Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік”.

Як повідомив заступник  директора департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Селедець, запропоновані зміни стосуються придбання шкільних автобусів за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та співфінансування на ці видатки, йдеться на сайті Волинської облради.

Так, з місцевих бюджетів області обласному бюджету виділені інші субвенції у загальній сумі 1 млн 824 тис. грн, в тому числі: з бюджету Дубечненської сільської об’єднаної територіальної громади в сумі 608 тис. грн, з Рожищенського районного бюджету в сумі 608 тис. грн, з Турійського районного бюджету в сумі 608 тис. гривень.

За рахунок такого додаткового фінансового ресурсу збільшуються бюджетні призначення управлінню освіти і науки облдержадміністрації на 2020 рік по бюджету розвитку спеціального фонду на придбання шкільних автобусів, в межах реалізації Регіональної комплексної програми розвитку освіти Волинської області на 2018 – 2022 роки.

Голова обласної ради Ірина Вахович поцікавилась, яка ситуація з іншими ОТГ, які задекларували свої наміри, але наразі не передбачили коштів на співфінансування придбання шкільних автобусів.

Начальник управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна повідомила, що станом на сьогодні 5 ОТГ області відмовились від співфінансування у зв’язку із невиконанням своїх бюджетів, відтак їх вилучили зі списку і замінили на інші, які готові до співфінансування.

Окрім того, згідно з розпорядженням, яке погодила бюджетна комісія, з бюджету Поромівської сільської об’єднаної територіальної громади обласному бюджету виділено іншу субвенцію в сумі 50 тис. грн на співфінансування придбання обладнання, устаткування та матеріалів, необхідних для створення навчально-практичного центру Державного навчального закладу «Нововолинський центр професійно-технічної освіти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів