У Дніпропетровській області понад дві сотні різноманітних тварин безтурботно живуть серед міжконтинентальних балістичних ракет, бочок неутилізованого ракетного палива та вибухівки.

Про заповідник на хімічному заводі, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок

Читайте такожВ Індійському океані виловили гігантського ската вагою 800 кілограмів (фото)

Влітку в родині бізонів народився малюк. Це лише один з видів тварин, які живуть на території хімічного заводу, де утилізують ракетне паливо, виготовляють ракети для армії та вибухівку для гірничої промисловості. 

Крім бізонів та оленів, на площі 6/8 кв. км проживає понад 200 тварин - дикі кабани, лані, фазани, лисиці. Вони почуваються настільки вільно, що часом і на людей не звертають уваги. 

Їх ніхто не чіпає. Живуть самі по собі. Харчів їм вистачає. Взимку, коли багато снігу, ми їх підгодовуємо. Людей вони не бояться, - розповів директор програми утилізації ДП "Павлоградський" Володимир Львов. 

На заводі їх оселили ще 15 років тому, для екологічного моніторингу. Тоді запустили програму утилізації ракетного палива, що лишилося після розпаду СРСР. За здоров'ям усіх тварин ретельно стежать, щоб переконатися, що підприємство не завдає шкоди довкіллю. На заводі своєю зоозоною пишаються, бо забирали з усієї України найслабших тварин, а тут, практично на волі, звірі стали окрасою підприємства. 

Інші екологічні новини: