Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Волонтери реабілітаційного центру для ведмедів «Біла скеля», що в Житомирській області, зняли відео першої прогулянки гімалайської ведмедиці, врятованої з приватного звіринця, повідомляє Маяк.

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Це перша прогулянка просто неба п’ятирічної Мальвіни, яка все життя прожила у тісних клітках.

Її та ще десятьох ведмедів та п’ятьох левів конфіскували з приватного зоопарку в Покровську Донецької області.

Ведмедиця вперше під небом!Позаминулої зими суспільство вибухнуло. Серед сотен звіринців цей був найгірший. В люті морози на вулиці замерзали леви, ведмеді мучились в клітках по 2 кв метри, птахи, мавпи, лисиці, собаки – всі були виснажені та травмовані.Екологічна інспекція, Міністерство екології та поліція сказали зоозахисникам «а що такого? Все нормально». Ось як нормально:https://fakty.ua/295271-spasti-zhivotnyh-iz-skandalnogo-zooparka-na-donbasse-vyvezli-poslednih-pitomcev-foto-videohttps://www.facebook.com/941997329157821/posts/2299900143367526/Та люди не спинились. Тонни паперу, мітинги, звернення депутатів Європарламенту та Бріджіт Бардо. Домоглись тимчасової конфіскації, потім відміни комерційного аукціону, аби їх знов не викупили живодери. Один лев не витримав. Кілька ведмедів і лева одразу вдалося вилучити до притулків. Та час тягнувся і вони чекали в тимчасових клітках. І ось – через півтора року нарешті держава спромоглася передати ведмедів до найкращих реабілітаційних центрів країни. Леви чекають на документи в Африку. І сьогодні одна з ведмедиць звіринця жахів у нас – вона гуляє по траві, їсть листя і реально посміхається! Підтримайте Мальвіну і наш проект. Ми даємо шанс таким тваринамДопомогти нашому Притулку WHITE ROCK Bear Shelter можна фінансово:https://savewild.org/donate_ua/Картка Приват5169 3305 1934 9440Одержувач: Збережи дикість БО МБФ

Опубліковано WHITE ROCK Bear Shelter Неділя, 16 серпня 2020 р.

Зоозахисники почали кампанію з порятунку тварин із «Парку Покровського періоду» (так називався приватний звіринець) у 2018 році. Ведмеді й леви утримувалися у тісних клітках-переносках і не мали можливості вільно пересуватися. Загалом у зоопарку було близько 500 різних видів тварин.

«Серед сотень звіринців цей був найгірший. У люті морози на вулиці замерзали леви, ведмеді мучились у клітках по два квадратних метри, птахи, мавпи, лисиці, собаки – всі були виснажені та травмовані», – зазначають у притулку «Біла скеля».

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Власник не допускав до звірів ветеринарів. Волонтери зверталися за підтримкою до європейських політиків та до французької акторки Бріджит Бардо, яка написала листа президентові Петру Порошенку.

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Зрештою евакуації тварин вдалося домогтися через суд. Тварин розмістили у реабілітаційних центрах. Власника зоопарку Ігоря Падалка торік затримали за підозрою у сексуальному насиллі щодо дітей, які перебували в нього під опікою.

У реабілітаційному центрі на Житомирщині ведмедиця Мальвіна отримує ветеринарну допомогу та спеціальний раціон, а також має можливість гуляти у вольєрі по траві та лазити по дерев’яних колодах.

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button